Inici Destacats La inseguretat per manca d’efectius porta als pobles menys habitats a demanar...

La inseguretat per manca d’efectius porta als pobles menys habitats a demanar una policia mancomunada per al Comtat

556
0
COMPARTIR

El tamany i el nombre d’habitants que registra una determinada localitat està directament relacionat amb la quantitat i dotació dels serveis públics que té a la seua disposició. Un fet que provoca que un bon grapat de poblacions de la comarca del Comtat porten temps lluitant per tindre un serveis públics dignes. La manca de consultoris sanitaris, centres educatius, serveis bancaris o efectius de seguretat és una constant en aquestes poblacions.

Durant els darrers anys, una de les principals protestes d’aquests municipis del Comtat es centra en la inseguretat. Cap d’aquestes poblacions té ni quarter de la Guàrdia Civil propi ni tampoc un cos de Policia Local. Depenen totalment en aquest sentit de les dotacions de la Benemèrita provinents de Cocentaina o Muro. A elles s’ha sumat en els darrers anys l’unitat ROCA de la Guàrdia Civil, amb seu a Ibi i dedicada als delictes en ubicacions rurals.

Aixi les coses, els pobles amb menys habitants del Comtat han plantejat en el sí d’ens com la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat una possibilitat per a, al menys, reduir la inseguretat que pateixen. La proposta passa per crear un cos de seguretat a càrrec de l’ens supramunicipal, del que bona part d’elles formen part i, per tant, aporten fons.

Aquesta podria ser una solució per a acabar amb un problema endèmic d’aquestes localitats, abocades a patir delictes que rara vegada poden ser perseguits per l’absència d’efectius de seguretat. El cost del servei per a poblacions amb pocs habitants és considerat com inviable per les admnistracions, tot i que no es tracta de negoci, sinó de serveis que tothom té garantits per llei.