Home Alcoi La Inspecció Tècnica d’Edificis avalua l’estat de 60 immobles al Centre d’Alcoi...

La Inspecció Tècnica d’Edificis avalua l’estat de 60 immobles al Centre d’Alcoi en la primera fase

567
0
SHARE

El Centre d’Alcoi rep durant el proper mes i mig als tècnics de la Conselleria d’Habitatge encarregats d’avaluar l’estat de conservació dels edificis del barri. Set d’ells han caigut després del pas del temporal Glòria, i amb aquesta inspecció es tracta d’evitar que es repetisquen els enderrocaments que ha provocat. Els anàlisis arribaran a 500 llars del casc antic.

Els pas del temporal Glòria i les destrosses que ha provocat en els cascs antics de diferents poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha revelat el deplorable estat de conservació de molts dels edificis antics. Només a la ciutat d’Alcoi han sigut 7 els immobles que han caigut parcialment en terra després de les filtracions d’aigua posteriors a la borrasca. Alguns han hagut de ser totalment enderrocats per a evitar mals majors a altres edificis dels voltants. Un fet que ha provocat que Generalitat haja desplaçat a tècnics per a avaluar l’estat del Centre d’Alcoi.

Aquest dimecres 5 de febrer ha començat la primera fase del procés d’avaluació dels edificis més antics al casc antic alcoià. Fins a 60 d’ells passaran durant les properes jornades per les proves amb les que els tècnics de la Conselleria d’Habitatge volen comprovar el seu estat de conservació. Avaluen la presència de clavills a les parets per detectar problemes en els ciments o l’estructura, l’estat dels sostres, revestiments de parets, instal·lació elèctrica o fontaneria. Busquen trobar defectes en una campanya que arribarà a vora 500 habitatges del Centre.

Els anàlisis s’allargaran durant aproximadament un mes i mig a la ciutat dels ponts, que ja al 2007 va superar una Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) global a tot el casc antic. No obstant, és responsabilitat dels propietaris d’immobles actualitzar aquesta inspecció cada 10 anys, cosa que no ha passat en el cas de dos dels immobles afectats per Glòria. Es preveu que la inspecció detecte molts immobles en els que hi haja que actuar per a impedir més casos com el del darrer temporal. Actuacions que requeriran d’importants inversions que queden lluny de la capacitat inversora del Consistori. Per això, des del l’equip de govern insten a crear una taula de negociació amb tots els implicats per a orientar les actuacions a dur a terme al barri.

La manca de veïns al centre ja des de fa anys i el consegüent abandonament dels edificis està darrere del deficient estat de conservació de molts habitatges a la zona.