Inici Alcoià INECA estableix la capitalitat industrial de la província a Alcoi i les...

INECA estableix la capitalitat industrial de la província a Alcoi i les comarques de la muntanya

338
0
COMPARTIR

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ostenten la capitalitat industrial de la província d’Alacant. Així ho estableix l’informe anual de l’Institut d’Estudis Econòmics de la Província d’Alacant (INECA), que avalua la diversificació, la capacitat exportadora i innovadora i el creixent teixit emprenedor com a principals fortaleses de la muntanya alacantina.

Cada any, l’Institut d’Estudis Econòmics de la Província d’Alacant, INECA, elabora un informe en el qual fa balanç de com funciona l’economia provincial. La d’Alacant és la 5ª província espanyola en quant a rellevància poblacional i econòmica, sent la primera província en importància després de les que ostenten la capitalitat autonòmica. L’informe avalua les principals fortaleses de l’economia alacantina, que l’ens considera un exemple únic a Europa. La seua estructura no és piramidal, com sol ocórrer, sinó circular i transversal, pel que Alacant té característiques diferencials respecte a altres territoris.

L’informe compta amb el seguiment de la Conselleria d’Hisenda de la Generalitat, així com de la Diputació d’Alacant. A les seues pàgines estableix un concepte nou a l’hora d’analitzar el teixit de tota la província. Els experts consideren que Alacant té múltiples capitalitats, i en una d’elles sobreïxen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. És la industrial, ja que l’interior alacantí concentra un elevat índex d’indústries que avarquen diferents sectors productius. Entre ells es troben el tèxtil, el jogueter, el de l’alimentació, el del plàstic i el metall, el de la maquinària i el del transport.

Eixa diversitat productiva és la fortalesa que INECA ha detectat en el cas de la muntanya alacantina, juntament amb la capacitat exportadora de les empreses de la zona. L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla suposen la tercera major concentració de polígons industrials de la província, només per darrere de l’Alacantí i el Baix Vinalopó. Entre els punts forts de la zona també destaca la capacitat d’innovació en torn a ens com els instituts tecnològics del tèxtil i el joguet, el Campus d’Alcoi de la UPV o el CEEI. A banda, l’informe reconeix el potencial turístic de l’interior de la província en torn a paràmetres com el patrimoni o la natura. L’emprenedoria és altre dels factors en que incideix l’informe d’INECA respecte a les fortaleses de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla en el marc de la província d’Alacant.

Mentre la muntanya ostenta la capitalitat industrial alacantina, L’Alacantí ostenta la institucional, Benidorm i Torrevella la turística, Elx l’econòmica, el Vinalopó la manufacturera i la Vega Baixa l’alimentària.