Home Cocentaina La Junta de Festes de Cocentaina decidiex de forma unànime cancel·lar els...

La Junta de Festes de Cocentaina decidiex de forma unànime cancel·lar els festejos de 2020 pel coronavirus

1468
0
SHARE

Les darreres Festes que encara restaven al calendari d’aquest 2020 a les localitats que composen l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, les de Cocentaina, han sigut també suspeses. La notícia ha sigut confirmada al voltant de les 11 hores d’aquest dilluns 25 de maig per la Federació Junta de Festes de la capital del Comtat dins del que era ja un secret a veus. Més encara després d’haver vist que les decisions respecte a la celebració dels festejos han apuntat a l’ajornament a 2021 en totes les localitats.

El passat divendres era la data que el món de la Festa contestana s’havia fixat per a decidir què fer amb els Moros i Cristians de 2020. Finalment, la impossibilitat de garantir la seguretat sanitària de festers i públic per la incertesa respecte a l’evolució del coronavirus ha pesat més que les ganes de fer Festa. Tal i com ha ocorregut a la resta de poblacions, en principi els càrrecs festers per a enguany es mantenen, mentre la Junta sospesa la possibilitat de dur a terme algun acte simbòlic per a honrar al patró, Sant Hipólit.

Dos setmanes abans de la presa de decisió d’aquest cap de setmana, el president de l’ens fester contestà, Francisco Masanet, va encetar un procés de consulta entre les filaes de la localitat. Se li demanava a cadascuna que mostrara la posició que preferia respecte a la celebració dels actes tenint en compte les circumstàncies de la pandèmia. La decisió ha comptat amb el consens de les filaes de la població, que ha prioritzat la salut front a les ganes de Festa.