Home Cultura Un mural per a reconèixer la figura d’Eusebio Sempere en ple Centre...

Un mural per a reconèixer la figura d’Eusebio Sempere en ple Centre d’Onil

526
0
SHARE

El món de la Cultura és un dels més prolífics a les diferents poblacions de la muntanya alacantina. Alguns dels noms més escoltats dinbs d’aquest àmbit i fora de ‘interior alacantí fan referència a mostres de la qualitat cultural de les comarques. Entre eixos noms es troben els literats Enric Valor o Joan Valls, els músics Camilo Sesto o Ovidi Montllor o pintors i escultors com Eusebio Sempere.

Aquest darrer, natural d’Onil, fou premiat amb el Premi Príncep d’Astúries de les Arts, convertint-se en un dels referents pictòrics i escultòrics d’aquesta vessant en el segle XX i no només a nivell nacional. Sempere és una de les figures històricament més destacades de la vila de les nines, i de fet la seua imatge apareix a diferents indrets de la localitat. I ara ho farà en altre punt més i en un format en que la seua localitat no havia tributat un homenatge al seu artista més internacional.

Ha sigut mitjançant la confecció d’un mural a una ubicació que es volia recuperar per part del Consistori. Es tracta del carreró d’entrada a la Plaça dels Esportistes Olímpics d’Onil, que des d’ara llueix amb la imatge de Sempere. L’artista, l’iberut Fefeto, s’ha inspirat en les tècniques del propi Sempere per a homenatjar a l’artista i escultor colivenc. Una obra que dignifica la ubicació en la que ha sigut ubicada i que s’ha vist retardada per la pandèmia de coronavirus vigent.