Home Destacats Ibi inverteix més de 550.000 euros en peatonalitzar part del seu Casc...

Ibi inverteix més de 550.000 euros en peatonalitzar part del seu Casc Antic

663
0
SHARE

Dins de les accions per a l’activació arquitectònica i d’habitatge de centre històric d’Ibi que està desenvolupant l’Ajuntament de la vila joguetera des de l’àrea d’Urbanisme està inclosa la peatonalització d’alguns dels seus carrers. L’objectiu és el de millorar l’accessibilitat i donar prioritat als vianants i, al mateix temps, revitalitzar aquesta zona de la localitat, amb un impuls que millore les condicions de vida de casc antic.

Les obres inclouen els següents carrers: Plaça de les Corts, Plaça Mitja Volta, Santa Teresa, Empedrat, Quatre Cantons, Major, Sant Roc, Frai Gregori i Mossem Guillem. De la mateixa manera, i aprofitant l’actuació, van a realitzar-se millores com ara la renovació i ampliació de les xarxes d’aigua potable i sanejament, l’ampliació de la xarxa de gas, la senyalització de la zona i l’obra civil per al futur soterrament de les cruïlles aeris de baixa tensió i telefonia.

El pressupost base de licitació de el projecte ascendeix a 554.923,86 € i el termini d’execució de la mateixa serà de quatre mesos, a comptar de l’inici de les mateixes que, previsiblement, serà a l’acabar les Festes de Nadal. El cost de les obres és sufragat a el 100% pel Consistori amb fons procedents d’un romanent de tresoreria.

El Regidor d’Urbanisme, Santi Cózar, ha assenyalat que “aquesta actuació ha estat molt demandada pels veïns i, concretament, des de l’Associació ‘Ibi Antic’. Es tracta d’una petició històrica d’aquesta associació que s’ha treballat i consensuat minuciosament per poder dur-la a terme. Des de l’Ajuntament continuarem amb la reactivació d’aquesta part de la localitat i, quan finalitze aquesta primera fase, seguirem amb la remodelació de la “Plaça de l’Església”.

L’edil ha aprofitat per recordar a tots els ciutadans que segueixen vigents les ajudes de rehabilitació del Casc Històric, i que els sol·licitants poden obtenir fins a un màxim de 8.000 euros. “Des de l’equip de govern estem molt pendents de centre històric, sent una de les apostes d’aquesta legislatura, amb altres projectes tècnics com la rehabilitació i museïtzació de l’antiga Fàbrica Payá, que durem a terme una vegada finalitzat el Pla Director” ha conclòs Cózar.