Home Alcoi La licitació de les obres del polígon de La Beniata torna a...

La licitació de les obres del polígon de La Beniata torna a quedar deserta al no presentar-se la documentació requerida a temps

385
0
SHARE
Vista aèrea del polígon de La Beniata.
Vista aèrea del polígon de La Beniata.

La licitació de les obres de millora en el polígon de La Beniata ha tornat a ser declarada deserta després que l’empresa a la qual es va adjudicar l’execució dels treballs no haja presentat la documentació requerida per a formalitzar el contracte dins del termini, fent impossible iniciar al setembre qualsevol alternativa de contractació dins dels terminis establits per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

Després de ser coneixedors d’aquesta situació, el consistori s’ha reunit amb la Cambra de Comerç, la federació d’empresaris FEDAC i representants del polígon per a explicar-los la situació, així com les mesures i accions que es van prendre per a millorar l’actuació respecte de 2021. També se’ls ha emplaçat a una futura trobada per a plantejar les actuacions a dur a terme en 2023 en aquest polígon.

Unes obres que mai acaben

Aquestes obres es van licitar per primera vegada en 2021 amb un preu de 279.984,03 euros, però no es va presentar cap empresa. En 2022 va tindre lloc la reunió amb representants dels polígons per a planificar les actuacions de millora en polígons industrials on es va decidir tornar a proposar aquesta actuació l’actuació sobre La Beniata que havia quedat deserta fent una pertinent revisió i modificació del projecte amb l’objectiu de millorar l’actuació per a 2022 amb tres principals canvis.

En primer lloc es va modificar l’execució de les obres dividint l’actuació en dues fases. En segon lloc, es va modificar el preu, el pressupost del qual va passar de 279.984,03 euros a 349.876,56 euros. Per últim, es van agilitzar els temps, donant prioritat a la licitació d’aquesta actuació en el departament de contractació amb l’objectiu que les empreses interessades tingueren el màxim temps possible per a l’execució de l’obra, estant assabentats que han d’estar justificades en desembre de 2023.

Una vegada concedida la subvenció de l’IVACE a la fi de maig de 2022, es van presentar cinc propostes a la direcció d’obra i una proposta a l’execució. No obstant això, l’empresa a la qual es van adjudicar els treballs no ha presentat la documentació necessària a temps i això ha obligat a declarar deserta la licitació. Jordi Segura, Regidor de Indústria assegura que “s’ha fet tot el possible perquè la licitació tirara avant, però els processos públics de vegades generen situacions com aquesta”.