Home Alcoià La Llegenda de Sant Jordi endinsa Banyeres en un món d’aventures amb...

La Llegenda de Sant Jordi endinsa Banyeres en un món d’aventures amb 300 actors i 2.500 espectadors

0
SHARE

Banyeres de Mariola portava 3 anys esperant per a tornar a gaudir de la Llegenda de Sant Jordi, una representació que compta amb més de 300 actors i que enguany ha arribat a 2.400 espectadors. Conta la història de com el sant va salvar a una donzella local de les garres del drac, una història que es posa en escena cada 3 anys i en la que participa bona part de la població, que celebra amb ella les Festes de la Malena.

Totes les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen entre els seus patrones i patrones a sants als que, segons la Història, se li ret homenatge a cadascuna d’elles des de temps immemorials. Una part de les poblacions de la zona han fet de la figura de Sant Jordi el seu patró, com per exemple Alcoi o Banyeres. A ells se li dediquen oracions, Festes patronals i, en alguns casos, inclús representacions que narren com va ser el seu pas per l’interior d’Alacant en uns temps en que la lluita entre moros i cristians estava a l’ordre del dia.

Una d’eixes representacions ha tingut lloc aquest passat cap de setmana a Banyeres, on cada 3 anys des de principis del present segle es representa la coneguda com a ‘Llegenda de Sant Jordi’. La història, concebuda com a teatre infantil, ha anat evolucionant gràcies als vora 300 actors que posen en escena les aventures del sant al parc Villa Rosario de la localitat de la Mariola. Tota la població es bolca amb una tradició que data del 1981, quan Banyeres commemorava dos segles de l’arribada de la relíquia del sant, i que té lloc cada 3 anys.

Les dos representacions que es duen a terme dins de la Llegenda han congregat a 1.200 espectadors per cada passada, xifra limitada per la nova llei d’espectacles però que no ha impedit l’èxit de públic. És la pròpia associació que organitza les representacions l’encarregada de millorar el muntatge, que enguany ha comptat amb novetats en l’àmbit musical i un intens espectacle de llum i color. La història de la Llegenda narra com Sant Jordi arranca a una donzella banyeruda de les garres del drac, trencant l’amenaça que el drac vessava sobre la població any rere any.

Banyeres s’acomiada fins el 2021 de la propera representació, emmarcada dins de les Festes de la Malena, que també inclouen una fireta medieval pels carrers de la població.