Home Alcoià La MAC aplaça el seu plenari per les absències i els problemes...

La MAC aplaça el seu plenari per les absències i els problemes per a nomenar nova gerent

709
0
SHARE

La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) ha sigut fins a dia de hui una bassa d’oli en la que a males penes existien discrepàncies entre els seus integrants. Però eixa pau pareix haver saltat pels aires després del canvi en la presidència, que ha passat de Manolo Gomicia a Blas Calvo, Alcalde de Gorga. Ja amb el procés d’elecció del nou president es va atisbar l’enfrontament entre PSPV i Compromís, que va presentar el seu propi candidat en la figura de Josep Sempere, Alcalde de Banyeres.

Eixa fou el primer punt de confrontació al sí de l’ens supramunicipal, confirmat en la vesprada de dimarts 1 d’octubre, quan estava previst un nou plenari. Però l’esdeveniment no ha pogut dur-se endavant al absentar-se d’ell els membres de localitats governades per Compromís. A més, altres regidors socialistes tampoc han acudit al plenari, pel que era impossible prendre decissions al no haver una majoria que donara validesa a les votacions.

El germen de la crisi, ja palpable a la MAC, són dos decisions preses per l’ens: d’una banda, el nomenament de la regidora contestana Eugenia De Miguel com a gerent de l’ens amb retribució a temps complet; d’altra banda, el fet de que el nou president també vaja a tindre càrrec remunerat. Tots dos són extrems que des de Compromís no accepten, i motiu pel que els seus regidors, pertanyents a Agres, Alcosser de Planes, Banyeres, Beniarrés i Gaianes, no han acudit al plenari.

La sorpresa ha sigut majúscula entre els representants socialistes a la MAC, ja que, afirmen, no hi havia fins ara cap pega. Queda per veure si la situació continua la propera setmana, quan està prevista la celebració del plenari que ha hagut de ser suspès.