Home Alcoià La MAC assoleix conceptes per a dinamitzar l’àrea de Joventut en el...

La MAC assoleix conceptes per a dinamitzar l’àrea de Joventut en el InFòrum d’Elda

0
SHARE
Oficines de la MAC a l'Àgora d'Alcoi.

El departament de Joventut de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat (MAC) tracta d’oferir temes d’interés per als i les jóvens dels municipis que comprén. En aquest sentit, els passats dies 8 i 9 de novembre la MAC va participar en el InFòrum celebrat a Elda. Aquest esdeveniment, a càrrec de l’Institut Valencià de Joventut (IVAJ), compta amb una trajectòria de més de dos dècades en les quals han anat tractant-se temes incipients per als joves.

En aquesta ocasió, la Mancomunitat ha pogut assistir a diferents ponències i tallers en els quals aprendre sobre àmbits com ferramentes per a la dinamització tant dels adolescents com enfocades als professionals tècnics de l’àrea. També ha assistit a taules redones, com ara la de polítiques europees o el tractament de temàtiques com la violència o la influència de la pornografia.

Amb tot, segons apunta la tècnica de Joventut de la MAC, Raquel Mateo sobre aquestes trobades, “ha sigut una experiència molt enriquidora, ens apropa a altres realitats i ens ofereix noves idees per poder implementar-les a la nostra Mancomunitat”. Per aquest motiu, “tenim moltes ganes de poder fer realitat totes les idees que hem pogut extraure i fer ús de tots els recursos i ferramentes que des de l’IVAJ ens donen a les diferents entitats, sempre pensant en els nostres jóvens”.

Necessitat dels professionals de Joventut

La reunió de tècnics de Joventut de la Xarxa Valenciana d’Informació Juvenil respon a les necessitats i la demanda dels professionals de la matèria de la Comunitat Valenciana per a tindre un espai de reflexió en el qual compartir experiències. Cada any, la iniciativa del IVAJ adquireix més importància i es presenta com una oportunitat per a reciclar-se i trobar solucions als problemes diaris en els respectius llocs de treball.