Home Cocentaina El cor madrileny ‘Encanto’ de Griñón guanya el Certamen Coral Fira de...

El cor madrileny ‘Encanto’ de Griñón guanya el Certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina

0
SHARE

Tot i que la Fira de Tots Sants de Cocentaina va tancar portes el passat cap de setmana després de superar el seu propi rècord de visitants, no ha sigut fins aquest passat dissabte 11 de nomembre quant s’ha posat la guinda definitiva. Ha sigut, com ve sent habitual des de fa més de 4 dècades, amb la celebració del Certamen Coral Fira de Tots Sants. L’esdeveniment ha anat adquirint notorietat dins del món del cant coral en els darrers anys. Un fet que li ha valgut estar inclòs dins del Gran Premi Nacional de Cant Coral.

La fita ha tingut aquest passat dissabte 11 de novembre en l’auditori del Centre Cultural El Teular de la capital del Comtat. Com cada any, han sigut 3 cors vinguts de diferents indrets de la geografia nacional els que han participat. Enguany ha sigut el torn per als cors ‘Amalthea’ de València, la Coral Jovel del Conservatori de Sant Cugat del Vallés (Barcelona) i el cor ‘Encanto’ de Griñón (Madrid). Aquest darrer ha sigut el guanyador d’una edició en la que no només ha rebut el veredicte favorable del jurat, sinó també del públic.

Gran Premi Nacional i Firacor

La peça obligatòria que els tres cors participants han tingut de interpretar ha sigut ‘El Tio Pep se’n va a Muro’, després dels arranjaments pertinents per a adaptar-lo al cant coral. A banda, cada cor ha elegit el seu propi repertori per a convèncer al jurat. La victòria dels madrilenys, a més, els permetrà participar en el Gran Premi Nacional de Cant Coral, a més de en la 6a edició del Premi Firacor que es celebrarà en 2025 a Cocentaina amb els guanyadors dels 3 darrers certamens corals.

Amb el Certamen Coral Fira de Tots Sants, Cocentaina tanca un nou cicle amb totes les activitats que es desenvolupen al llarg de l’any en torn al gran esdeveniment de la vila comtal.