Home Alcoià La MAC gestiona ajudes al lloguer, la millora i manteniment d’habitatges a...

La MAC gestiona ajudes al lloguer, la millora i manteniment d’habitatges a través de l’Oficina Xaloc

256
0
SHARE
Oficines de la MAC a l'Àgora d'Alcoi.

La Xarxa Xaloc ja té oberts els terminis per a diferents tipus d’ajudes que permeten portar a terme actuacions en habitatges. Aquestes subvencions poden ser tramitades a través de l’Oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat (MAC). En aquest sentit es pot sol·licitar ajuda per al lloguer, la millora de l’accessibilitat i la reforma i rehabilitació de vivendes i edificis.

Les ajudes al lloguer tenen oberta la presentació de sol·licituds fins el dia 20 de novembre. Aquest tràmit es pot realitzar per via telemàtica o a través de l’oficina Xaloc, amb cita prèvia. La concessió de l’ajuda cobreix entre el 40% i el 50% dels rebuts de lloguer emesos entre gener de 2023 i desembre de 2024. Totes les bases es poden consultar en ací.

Les ajudes a la millora de l’acccessibilitat han de ser tramitades a través d’un Gestor o Agent, fins al 28 de desembre. Per a poder optar a les ajudes, almenys el 50% de les vivendes han de ser el domicili habitual i permanent. En cas de què les actuacions superen els 4.000 euros, aquestes hauran d’anar acompanyades de millores en l’eficiència energètica. Totes les bases es poden consultar en ací.

Ajudes comunitàries

Les ajudes a la rehabilitació d’edificis finançades amb Fons Next Generation estan enfocades a la millora energètica i permeten subvencionar fins al 40% de les actuacions, amb un límit de 3.000 euros. A més, el valor mínim de l’actuació ha de ser de 1.000 euros per vivenda per a optar a l’ajuda.

Les ajudes es podran sol·licitar fins el dia 28 de desembre. Totes les bases es poden consultar en aquest lloc web. Per a la resolució de dubtes o ampliació d’informació es pot consultar a l’oficina Xaloc a través del correu electrònic xaloc@lamancomunitat.org o al telèfon 965549354.