Home Alcoià La MAC convoca una jornada informativa en torn a les millores en...

La MAC convoca una jornada informativa en torn a les millores en habitatges a càrrec dels fons Next Generation

431
0
SHARE
Cartell que anuncia la jornada sobre fons europeus a l'Àgora d'Alcoihttps://www.tv-a.es/la-mac-disposara-duna-oficina-de-la-xarxa-xaloc-a-lagora-dalcoi-per-a-facilitar-lacces-a-lhabitatge.

L’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) acollirà el pròxim dimecres 9 de novembre a les 13h la jornada informativa sobre les ajudes Next Generation 2022 a la reforma, rehabilitació i actuacions urbanes organitzada per la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica de la Generalitat Valenciana, que es durà a terme en l’edifici Àgora d’Alcoi.

A la sessió es tractaran les característiques de les ajudes comunitàries Next Generation 2022 per a la reforma, rehabilitació i actuacions urbanes, que tenen l’objectiu de millorar l’eficiència energètica.

L’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtatt, dedicada a l’habitatge i creada per un conveni amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, va obrir les seues portes en octubre de 2021 com a projecte pilot i, un any després, s’ha consolidat com un servei essencial per a la ciutadania de les comarques.

Millorar l’accessibilitat i la sostenibilitat als habitatges

Des de l’obertura de l’oficina s’han dut a terme unes 1.500 atencions a la ciutadania, s’ha participat en diferents jornades informatives i s’ha elaborat materials per a la difusió i informació ciutadana.

Entre les seues principals funcions es troben la informació, assessorament i tramitació d’ajudes en matèria d’accés a l’habitatge, així com a la rehabilitació, sostenibilitat o inspeccions tècniques d’edificis. Les dependències de Xaloc s’ubiquen a l’edifici Àgora d’Alcoi, però l’equip de l’oficina també presta servei de manera itinerant a Muro, Cocentaina i Banyeres de Mariola, i a demanda a la resta de municipis de la Mancomunitat.