Home Alcoià La MAC i Ponts d’Igualtat signen un conveni per a combratre la...

La MAC i Ponts d’Igualtat signen un conveni per a combratre la desigualtat per qüestions sexuals

416
0
SHARE

El conveni amb Ponts d’Igualtat, que té com a objectiu promoure accions relacionades amb el col·lectiu LGTBIQ+, reforça el compromís de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) en la lluita contra les desigualtats a les comarques.

Aquest passat divendres 26 de març, el President de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat, Blas Calbo, i Aitor Pla -President de Ponts d’Igualtat- han signat un conveni entre ambdues entitats per tal de desenvolupar actuacions conjuntes encaminades a aconseguir la completa igualtat de totes les persones, independentment de la seua orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat ja disposa, des de 2018, d’un Servei d’Igualtat que proporciona atenció i assessorament en matèria d’igualtat i prevenció de les violències de gènere als pobles, de forma itinerant. Amb aquest nou conveni, es reforçarà el compromís de la Mancomunitat per la igualtat posant especial atenció al col·lectiu LGTBIQ+.

Ponts d’Igualtat és una associació creada al 2019 amb l’objectiu de donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+ i lluitar per la desaparició de qualsevol tipus de discriminació cap a les persones que l’integren.

D’aquesta manera, fruit del conveni, la Mancomunitat i Ponts d’Igualtat sumaran forces a l’hora d’atendre i planificar actuacions adreçades a la lluita per la igualtat del col·lectiu LGTBIQ+. Es contemplen activitats com xarrades a centres educatius, la celebració de dies assenyalats com el de la visibilitat trans, el dia contra la LGTBIfòbia o l’orgull, així com el dia contra la LGTBIfòbia a l’esport.

Aquest conjunt d’accions està dirigit a assolir una finalitat comú: el recolzament al col·lectiu LGTBIQ+ i la lluita per la igualtat real a les comarques, fomentant la salut i la participació social i cultural inclusiva per a totes les persones.