Home Alcoià La MAC llança una campanya per a integrar a la població estrangera...

La MAC llança una campanya per a integrar a la població estrangera de la muntanya

0
SHARE

A les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla resideixen cada vegada més ciutadans provinents d’altres països de tot el món, sense que aquest fet tinga una relació directa amb la tan esmentada immigració il·legal. Molts d’ells no conèixen el funcionament de les administracions més properes, els ajuntaments, pel que des de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) han encetat una campanya adreçada a totes aquestes persones.

L’objectiu no és altre que traslladar-los informacions relatives al funcionament dels ens que gestionen la seua situació, així com traslladar-los les possibilitats que tenen en temes com les votacions electorals o altres situacions d’emergència. Des de l’ens supracomarcal tracten així d’integrar als ciutadans estrangers que resideixen a l’interior alacantí amb xerrades que es produïran a tres localitats que l’integren.

Les localitats d’Alcoi, Muro i Banyeres han sigut les elegides per a acollir dos xerrades cadascuna d’elles, en les que donar a conèixer als estrangers, d’una banda, com funciona l’admnistració local i les seues possibilitats per a ells; i d’altra, les formes d’actuar davant casos com la repatriació d’un estranger o l’accés a l’atenció sanitària en cas d’accident.

Les xerrades tindran en horari de 18 a 20 els dies 11 i 12 de setembre a la Casa de Cultura de Banyeres; els dies 18 i 19 en l’Àgora d’Alcoi i el 23 i 24 de setembre a Muro. Cap de les xerrades requereix d’inscripció prèvia i tenen caràcter gratuït.