Home Gaianes La manca de precipitacions i obres de canalització de fonts seca l’Albufera...

La manca de precipitacions i obres de canalització de fonts seca l’Albufera de Gaianes

755
0
SHARE

Les quantioses precipitacions caigudes a l’interior de la província d’Alacant en l’hivern 2016/2017 va fer aflorar de nou la coneguda com Albufera de Gaianes, una zona humida que va aparèixer al 2004 a aquesta localitat del Comtat. Però la manca de regularitat en les precipitacions que han caigut durant els darrers temps a la zona, unida a l’absència d’inversions en conservació, han provocat que acabe, de nou, secant-se.

Precisament l’arribada d’inversions fou una de les demandes de la localitat cap a la Conselleria de Medi Ambient. Existia una possibilitat per a mantenir aigua en l’Albufera més enllà de que es produïren precipitacions o no, però requeria de fons autonòmics per a canalitzar diverses fonts que envolten el paratge i abastir-lo d’aigua. Treballs que no s’han pogut materialitzar en no haver invertit des del Consell.

L’aparició de l’Albufera de Gaianes la va convertir en punt de pas d’aus migratòries, a banda de l’aparició de peixos en els seues aigües. Tot i que les precipitacions anunciades poden tornar a reflotar-la, a dia de hui tant les aus com els peixos que incrementaven el valor mediambiental del paratge han desaparegut.