Home Alcoià La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat alerta dels perills de l’abús d’alcohol durant la...

La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat alerta dels perills de l’abús d’alcohol durant la pandèmia

839
0
SHARE

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) -juntament amb Altres UPCCA’s de la Comunitat Valenciana- llança una campanya amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol que és commemora el 15 de novembre a Espanya i altres països. L’objectiu d’aquesta campanya és sensibilitzar a tota la societat sobre a els perills del consum d’alcohol en temps de la Covid19.

La campanya, titulada ‘Amb l’alcohol, manteniu els distàncies’, consta de diferents cartells, que és faran públics entre el 12 i el 15 de novembre, als quals és desmenteixen uns quants dels mits relacionats amb el consum d’alcohol i la Covid19. Durant la pandèmia s’han generat informacions errònies amb relació amb el consum i el virus, com que l’alcohol pot protegir del contagi, que ajuda a afrontar millor la situaciò, o que és una opció vàlida per a desconnectar i relacionar-se.

Si bé les UPCCA’s treballen amb especial èmfasi amb la població adolescent, per a prevenir l’iniciació a l’consum o abús de substàncies, els missatges de la campanya estan dirigits a la societat en conjunt, ja que el consum d’alcohol està estiguis i normalitzat entre la població adulta.

Amb el Dia Nacional Sense Alcohol és pretèn conscienciar sobre a els danys físics i psicològics que produeïx aquesta substància a l’organisme. L’alcohol és responsable de tres milions de morts cada any a escala mundial, i és la droga més consumida als últims 12 mesos entre a els estudiants de Secundària, segons l’enquesta Estudes 2018/2019, realitzada a escala estatal.

Les UPCCA’s de la Comunitat Valenciana, que treballen al llarg de tot l’any aquest problema, s’han unit per a treballar de manera conjunta el missatge i donar-li una major visibilitat amb motiu d’aquesta efemèride. La prevenció del consum abusiu d’alcohol és una tasca de la societat en conjunt i la conscienciació col·lectiva en aquests moments de pandèmia adquireix més rellevància que mai.