Home Alcoià La multinacional castelluda Actiu dota d’equipaments a l’hospital de campanya instal·lat a...

La multinacional castelluda Actiu dota d’equipaments a l’hospital de campanya instal·lat a la Fira de Madrid IFEMA

0
SHARE

La propagació del coronavirus Covid19 està obligant des de fa ja 3 setmanes a un esforç inaudit per part de tota la societat. A la ciutat de Madrid, epicentre de la pandèmia a Espanya i la regió més afectada pel virus amb més de 6.000 morts, s’han hagut d’ampliar les instal·lacions sanitàries. Els hospitals de la regió no donen abast per a atendre a la quantitat d’infectats que necessiten tractament hopitalari. Un fet que, a pesar de la reducció en el ritme de contagis, ha requerit de l’habilitament de la Fira de Madrid IFEMA com a hospital de campanya. És la infraestructura d’aquestes característiques més gran de tot el país.

Però el seu tamany és una de le seues debilitats, ja que és molt costós d’equipar, no sols amb elements sanitaris. També es demanen mobles amb els que possibilitar l’emmagatzemament dels instruments mèdics, productes sanitaris EPI’s i un llarg etcètera. El mobiliari bàsic, com cadires i taules, és altra de les manques d’un hospital de campanya que veu ara més a prop la solució a aquesta manca d’abastiment. Ha sigut gràcies a la donació que ha fet la multinacional Actiu, que opera des de Castalla. En concret, la mercantil de la Foia ha fletat un tràiler amb 300 productes per a abastir les principals necessitats de mobiliari a IFEMA. És la primera de les accions d’Actiu en aquest sentit, tot i que se’n esperen més en dates properes.

Però el mobiliari no és l’única vessant en la que l’empresa castelluda -un dels referents mundials en ofimàtica i mobiliari- està col·laborant. Actiu també està aportant en projectes d’investigació per a trobar la vacuna contra el Covid19. Així mateix, també ha donat cadires als hospitals d’Alcoi i Sant Joan, i té pensat fer el mateix amb més centres amb necessitats de tota Espanya. El tèxtil que l’empresa ha donat està permetent la confecció de bates per als sanitaris, així com de mascaretes per a equipar als sanitaris contra el coronavirus.

Actiu és una més de les empreses de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que està aportant el seu granet d’arena per a dotar al sistema sanitari d’elements que contribuïsquen a eixir prompte de la situació de pandèmia. Bona part de les viseres i mascaretes amb que es protegeixen els sanitaris han sigut elaborades per empreses de la zona.