Home Alcoià La muntanya alacantina suma 153 nous positius per Covid19 en els darrers...

La muntanya alacantina suma 153 nous positius per Covid19 en els darrers 20 dies d’agost

676
0
SHARE

Els casos de nous contagis per coronavirus augmenten també a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Des de l’11 d’agost són 153 les persones positives per Covid19, amb brots cridaners a localitats com Banyeres (51), Ibi (45), Alcoi (35) o Benilloba (6). L’augment dels contagis ha provocat que Banyeres tanque diverses localitzacions públiques i que Ibi demane als seus habitants que no duguen a terme encontres socials. La xifra de morts ha ascendit fins a les 117 persones de les 578 infectades des de març.

La nova normalitat, l‘obertura d’establiments hostalers i comercials, les dates estivals i l’increment de la mobilitat social i familiar són algunes de les característiques de l’atípic estiu del 2020. La millora de les dades de contagi després de la primera onada de la pandèmia de coronavirus i el confinament ha permès l’entrada en una vida habitual que té més bé poc d’habitual. La precaució en el contacte interpersonal és una de les demandes que Sanitat ha fet a la població per a evitar nous repunts de les taxes de contagi. Però l’estiu pareix haver tingut l’efecte contrari.

No es tracta d’una realitat que afecte a destinacions turístiques costaneres, sinó que és una situació generalitzada a tota la província. De fet, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han registrat fins a 4 nous brots de Covid19 en les darreres 3 setmanes. Alcoi, Ibi, Castalla i Banyeres són les principals localitats afectades, en les que s’han registrat els majors increments de la xifra de contagiats. Molts d’ells són asimptomàtics, però l’increment de proves PCR que estan duent-se a terme està permetent la seua detecció i aïllament.

Des del passat 11 d’agost són fins a 153 els nous contagis registrats a les poblacions que composen el Departament de Salut d’Alcoi. Dades que segueixen la línia ascendent de contagis que està registrant-se a tota Espanya, on les xifres de noves infeccions freguen les de la pitjor època de la pandèmia. Tant és així que la Generalitat es planteja demanar la possibilitat de declarar l’Estat d’Alarma selectiu i confinar a la població en diferents localitats.

És el cas de Banyeres, que s’ha vist obligada a tancar ubicacions públiques al haver registrat 51 nous contagiats en les 3 darreres setmanes d’agost. Cosa similar ocorre a Ibi, on s’han detectat 2 brots en l’àmbit social que han obligat a vàries empreses a dur a terme PCR’s entre els seus treballadors. Del mateix mode, l’Ajuntament iberut recomana no dur a terme reunions socials ni familiars després de detectar 45 casos positius en les darreres jornades. La ciutat d’Alcoi, per la seua banda, ha detectat 35 nous contagis i supera els 300 afectats des de l’inici de la crisi sanitària. També Benilloba ha registrat un brot de coronavirus que pel moment afecta a 6 persones.

Són els casos més cridaners, tot i que altres poblacions de l’interior alacantí també han registrat nous positius des de l’11 d’agost. Entre elles es troben Muro, amb 4 positius en les 3 darreres setmanes, Onil i Tibi amb 3 i Penàguila amb 2. Aquestes dades fan que des de mitjans de març siguen 578 les persones contagiades a la muntanya alacantina, 117 de les quals han perdut la vida a causa de la malaltia.