Inici Alcoià La muntanya alacantina: un reducte que crea ocupació en octubre mentre la...

La muntanya alacantina: un reducte que crea ocupació en octubre mentre la resta en destrueix

307
0
COMPARTIR

L’atur ha tingut un bon comportament durant el mes d’octubre a la muntanya alacantina, a diferència del que ha ocorregut a la resta del país. La xifra d’aturats s’ha reduït en 81 persones durant un mes en que comença la temporada alta de part de la indústria de les comarques. No obstant, la destrucció de llocs de treball continua afectant més a les dones i els sindicats reclamen solucions a la precarietat i la temporalitat.

Les dades de l’atur del passat mes d’octubre han resultat ser negatives al mercat laboral espanyol. Prop de 100.000 persones han passat a estar sense treball, dins d’una realitat que té una doble lectura. I es que les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) parlen d’allò contrari: hi han més de 100.000 nous cotitzants durant el mes d’octubre dels que hi havia el mes anterior. Aquesta contraposició entre els dos indicadors es deu a que hi ha joves que han acabat la seua formació i s’inscriuen a l’atur -a banda de nous aturats- xifra que supera la de nous pagadors a la Seguretat Social.

En el cas de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, les dades d’ocupació al mes d’octubre són positives en comparació a les nacionals. No sols no s’han destruït llocs de treball, sinó que la xifra d’aturats s’ha vist davallada en 81 persones. L’inici de la campanya en diferents sectors de la indústria a la zona ha permès aquestes contractacions. Tot i això, la majoria de la davallada, 96 persones, es deu a la contractació d’homes, mentre que 15 dones més han passat a les llistes del Labora. Són dades que continuen parlant de la desigualtat de gènere en el mercat laboral de les comarques interiors de la província d’Alacant, segons denuncien els sindicats.

La població que mes ocupació ha creat a la muntanya ha sigut Alcoi, que ha vist com 58 persones han deixat d’estar aturades. La segueix Cocentaina, amb 20, i Onil amb 19 aturats menys. La resta de davallades s’han produït a les localitats amb menys habitants, però són quasi testimonials.

En l’altre costat estan Ibi, que ha perdut 25 llocs de treball, seguida de Castalla amb 14 i Muro amb 4. Són dades que deixen la xifra total d’aturats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla en 10.737 aturats abans de l’inici de la campanya a diversos sectors de l’economia de l’interior alacantí.

Per la seua banda, les centrals sindicals continuen reivindicant un canvi de model laboral que acabe amb la temporalitat i la precarietat laboral.