Inici Alcoi L’empresariat de l’Alcoià, El Comtat i la Foia es mostra preocupat pels...

L’empresariat de l’Alcoià, El Comtat i la Foia es mostra preocupat pels canvis en la fiscalitat

385
0
COMPARTIR

Qualsevol empresa deu revisar la seua fiscalitat amb regularitat per a evitar caure en defectes que puguen derivar en sancions. És la conclusió a la que han arribat els experts que han dut a terme una jornada centrada en aquest tema a la Cambra de Comerç d’Alcoi. Més encara després de que el govern central aprovara durant els darrers mesos una campanya per a acabar amb l’economia submergida a les empreses espanyoles.

La posada en marxa de qualsevol activitat econòmica, ja siga en forma de comerç o empresa, està subjecta a una sèrie de condicions relacionades amb el pagament d’impostos i tributs. Sense un compliment de tots els requisits, qualsevol persona jurídica, i en ocasions també la física, poden veure’s em situacions que trenquen la legalitat i els suposen problemes. Aquesta és tan sols una de les àrees amb dubtes que es generen en l’empresariat a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, i que necessiten d’assessorament.

Per això, ens empresarials com la Cambra de Comerç d’Alcoi programen paulatinament xerrades informatives amb les que aclarir allò que els seus socis tinguen en dubte. La fiscalitat és un dels paràmetres que cal cuidar amb més cura dins del funcionament d’una empresa. Més encara quan des del govern central s’ha posat en marxa una campanya d’inspeccions a les empreses per a reduir l’economia submergida. Els experts en la matèria recomanen dur a terme revisions anuals en el moment de la tributació per a comprovar que no hi ha cap problema amb ella.

Més d’una vintena d’empreses radicades a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han estat presents en una jornada que aclara més dubtes referits amb la fiscalitat. Tot i que la participació no sempre és la desitjada a pesar de les demandes dels empresaris, aquesta fórmula posa llum en temes rellevants per a una mercantil. Entre ells es troben les contractacions o acomiadaments de càrrecs directius dins l’empresa.

Jornades com aquest es produeixen regularment a la Cambra de Comerç d’Alcoi, que respon així als dubtes que registra per part dels seus socis.