Home Alcoià La muntanya cuina per primera vegada en Alacant Gastronòmica per a atraure...

La muntanya cuina per primera vegada en Alacant Gastronòmica per a atraure més turistes

1215
0
SHARE

Les comarques de l’Alcoià i El Comtat tenen fins el proper dilluns 25 presència, per primera vegada, en la fira Alacant Gastronòmica. Mitjançant demostracions i degustacions, diverses empreses relacionades amb la gastronomia i radicades a la muntanya alacantina mostraran els seus productes gastronòmics com a un dels grans atractius turístics de la zona. La MAC ha establert un expositor amb el que divulgar també l’oferta cultural i patrimonial de les poblacions que la composen.

D’uns anys a aquesta part, especialment amb la crisi econòmica, el turisme ha passat a ser un dels pilars econòmics per a les localitats de l’interior. Tradicionalment, aquesta vessant econòmica es centrava quasi exclusivament en les poblacions costaneres del País Valencià, reforçades amb el tradicional atractiu de sol i platja. No obstant, a l’interior existeixen altre tipus d’atractius que administracions de tots els nivells pretenen divulgar, posant una pedra més per a ajudar a sectors com el comercial, l’hostaler o l’hoteler a les destinacions d’interior.

Entre aquest divendres i el proper dilluns 25 de febrer es celebra a la Institució Firal Alacantina una nova edició de la fira Alacant Gastronòmica, un esdeveniment amb el que potenciar el bon menjar com a nou al·licient per a atraure turistes. Per primera vegada en la història, les comarques de l’Alcoià i El Comtat tindran presència aglutinada en un esdeveniment que ve sent visitat anualment per més de 20.000 persones. Sota el paraigües de la MAC, empreses gastronòmiques de la muntanya presenten els seus productes en aquesta fira especialitzada.

Les empreses de l’interior alacantí que acudeixen a aquest esdeveniment duran a terme fins a 8 presentacions de productes com oli, cervesa o plats típics de les comarques, que s’afegeixen a mostres de restaurants amb estreles Michelin. Però l’oferta de l’Alcoià i El Comtat no es restringeix a la gastronomia, sinó que els visitants de la fira també podran rebre informació de les poblacions mancomunades, el seu patrimoni, el seu entorn o la seua cultura com a principals punts d’atracció turística.

Ubicar turísticament les comarques interiors d’Alacant és un dels objectius fundacionals de la MAC, que aprofita així la riquesa gastronòmica de les localitats que la composen.