Inici Alcoi La muntanya guarda un minut de silenci per les víctimes de la...

La muntanya guarda un minut de silenci per les víctimes de la pandèmia en el primer dia de dol

185
0
COMPARTIR

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han tributat aquest migdia de dimeces 27 de maig un homenatge a les víctimes del coronavirus. A hores d’ara són 115 famílies de la zona les que han perdut a algun dels seus membres, la segona major xifra per departaments de tota la Comunitat. Molts d’ells es trobaven atesos a les residències de la Tercera Edat afectades pels brots del Covid19. Alcoi, Ibi i Onil han sigut -previsiblement, ja que no es coneixen les dades per municipis- algunes de les poblacions més castigades pel virus, pel que han mostrat el seu condol.

La xifra de víctimes mortals de la pandèmia mundial de coronavirus ha deixat a hores d’ara a tota Espanya més de 27.000 morts. Són xifres que equivalen a més de la meitat de la població de la sub comarca de la Foia de Castalla. Per això, el Govern central ha decretat 10 dies de dol oficial per a honrar la seua memòria. Un dol que també ha arribat a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on des de l’inici de la pandèmia s’han comptat fins a 115 víctimes del Covid19. La xifra continua estable des de fa més d’una setmana, però el dolor de les famílies afectades ja és etern.

Per això, les poblacions de l’interior de la província d’Alacant han convocat al migdia d’aquest dimecres 27 de maig un minut de silencia per a honrar la memòria de les víctimes de la pandèmia. A localitats com Alcoi, Ibi i Onil s’han dut a terme concentracions silencioses i amb el compliment de totes les mesures de prevenció per a honrar la seua memòria. Una imatge que contrasta amb les protestes de les darreres jornades als barris rics de les principals ciutats espanyoles.

Les concentracions pretenen mostrar la solidaritat de les localitats de la muntanya alacantina amb les famílies afectades. Alcoi, Onil i Ibi són tres de les poblacions més colpejades pel virus. A les dos primeres es concentra més del 80% de la mortalitat per coronavirus a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Totes elles han perdut veïns i han vist patir a les seues famílies, que en la majoria de casos no han pogut ni acomiadar-se d’ells. Aquest acte ha valgut per a donar-los força en temps difícils.

El dol continua a tot el país durant les properes 9 jornades, tot i que pel moment no hi ha convocades més concentracions en solidaritat amb les víctimes de la pandèmia.