Home Alcoi L’ajuntament ha gastat ja més de 120.000 euros realitzant demolicions a costes...

L’ajuntament ha gastat ja més de 120.000 euros realitzant demolicions a costes de tercers

0
SHARE

Durant la passada matinada va haver-hi un despreniment de la part posterior d’un edifici al carrer Sant Gregori que estava desallotjat i sobre el qual ja s’estava tramitant una multa als propietaris per no apuntalar l’edifici ni presentar el projecte corresponent
Recordem que en el ple extraordinari de finals de febrer a més d’aprovar el Pressupost Municipal 2020, també van ser acceptades dues modificacions de crèdit que inclouen partides perquè l’ajuntament puga actuar i pal•liar en la mesura que siga possible les conseqüències que va patir el centre històric amb la borrasca Gloria així com reforçar les mesures d’habitatge. El consistori ja ha invertit més de 120.000 euros realitzant demolicions a costes de tercers, és a dir, que haurien d’haver assumit els propietaris però davant el perill per ruïna imminent ha portat avant l’ajuntament, i després hauran de sufragar els propietaris. Recordem que l’ajuntament no pot demolir cap edifici que no estiga declarat com a ruïna imminent.
Així mateix és important destacar que es continua treballant per a tractar de pal•liar els efectes que el temporal Gloria van provocar en edificis del centre, que han sigut avaluats per tècnics de la Generalitat i s’està comunicant als propietaris les actuacions a realitzar.
Cal ressaltar que la passada matinada va haver-hi un despreniment en la part posterior del carrer Sant Gregori número 8. Aquest edifici estava desallotjat des del passat 22 de gener pel perill d’esfondrament que tenia, un decret que havia sigut recorregut per un dels propietaris, que negava tal situació. Amb aquests propietaris s’han mantingut diverses reunions per a informar-los de tot el procediment que havien de seguir.
Respecte a aquest edifici després d’un llarg procés de requeriments incomplits, des de l’ajuntament se’ls va notificar el passat 14 de maig, un últim termini de 5 dies, per a presentar el IEE, i sense solució de continuïtat, fer els treballs d’apuntalament i en un mes presentar l’oportú projecte. Els cinc dies van acabar el dilluns i s’estava preparant l’informe per a imposar la primera multa juntament amb la prevenció de remissió a fiscalia per via penal en cas de reiterar l’incompliment de l’ordre d’execució.
Els habitants dels habitatges confrontants han sigut desallotjats amb urgència aquesta matinada per risc previsible, assumint l’ajuntament les despeses tot això sense perjudici d’estudiar en via de reclamació aquest cost als propietaris de la finca afectada per ruïna.
La regidora d’Urbanisme, Lorena Zamorano, explica que “Per a nosaltres el centre històric és molt important, de fet és una prioritat per al nostre govern i per això hem portat avant moltes iniciatives per a millorar-lo, però no tot és responsabilitat de l’ajuntament. En aquest cas fa mesos que estem en un procés obert perquè els propietaris complisquen amb la seua obligació, cosa que no sols no han fet sinó que a més qüestionaven el desallotjament que com hem vist ha evitat una desgràcia”.