Home Alcoià La muntanya registra la mateixa xifra de positius (6) que de morts...

La muntanya registra la mateixa xifra de positius (6) que de morts des del dimarts però ix del risc de contagi per Covid19

670
0
SHARE

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla segueixen davallant la presència del coronavirus a les seues localitats a cada nova actualització de les dades que du a terme la Conselleria de Sanitat Universal. A nivell regional, la incidència acumulada del virus es troba en els 44 punts, quasi una tercera part de la mitjana nacional (117). En mes i mig, la Comunitat Valenciana ha passat de tindre una de les pitjors incidències per Covid19 de tota Espanya a liderar la davallada a escala nacional.

La situació és més cridanera si cal a la muntanya alacantina, que va tindre una de les pitjors situacions pandèmiques de tota la regió després del Nadal. A hores d’ara, la incidència acumulada es situa en els 43 casos/100.000 habitants després de que aquest divendres 12 s’haja registrat una nova davallada en els contagis detectats. El Departament de Salut d’Alcoi tant sols ha registrat 6 nous positius des del passat dimarts, xifra idèntica la que van registrar localitats com Planes o Beniarrés en una sola actualització durant el pitjor moment de la tercera onada.

Per localitats, el virus únicament ha sumat contagis a Alcoi i Cocentaina amb 2, i Castalla i Ibi amb un únic positiu més que el dimarts. Xifres que deixen el total de casos actius per coronavirus a la muntanya alacantina en els 59, amb una reducció superior als 20 casos des de la darrera actualització. La xifra de nous contagis és idèntica a l’augment de l’indicador més trist de la pandèmia: el del morts, que s’ha vist incrementat a l’interior alacantí també en 6 noves víctimes del virus. Dos d’elles han tingut lloc a Ibi, mentre la resta s’ha registrat a Alcoi, Muro, Onil i Banyeres. Aquest increment deixa el total de decessos per Covid19 a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla en els 414 casos, xifra de veïns de la zona que han perdut la vida en un any de pandèmia.

Alleugerament de les restriccions

La millora de les dades encadenada durant pràcticament ja un mes ha permès a la Generalitat Valenciana començar a executar la desescalada posterior a la tercera onada. Ara bé, serà una desescalada de les més restrictives de tota Espanya amb l’objectiu de no tornar a situacions com la posterior al Nadal. Unes restriccions pensades més per a arribar a l’estiu en condicions de recuperar una relativa normalitat que en salvar la Setmana Santa.

Així, s’amplia la capacitat de les terrasses de l’hostaleria al 100% i s’obrin els seus interiors a un terç de la seua capacitat; gimnasos, pavellons i piscines reobrin a un 30% de l’aforament; es recupera l’oci educatiu en grups de 10 persones i augmenta la capacitat en cerimònies fins a un màxim de 20 persones a l’aire lliure. No obstant, la Comunitat Valenciana restarà confinada perimetralment i es manté el toc de queda a les 22h, igual que continuen les restriccions a 2 persones en llocs privats i 4 en públics. Les mesures estaran vigents fins el 12 d’abril, tot i que poden patir variacions en funció de l’evolució de la pandèmia.