Home Alcoi Els afectats de la Domus Vi d’Alcoi busquen justícia via judicial per...

Els afectats de la Domus Vi d’Alcoi busquen justícia via judicial per a les 74 víctimes de la Covid19 al centre

608
0
SHARE

El cas de la residència de la Tercera Edat Domus Vi d’Alcoi, una de les residències més afectades pel coronavirus a tota la Comunitat Valenciana, arribarà als jutjats la propera setmana. Fa mesos que l’Associació de Familiars de Víctimes ve anunciant mesures judicials per a determinar què és el que va ocórrer per a que el geriàtric en qüestió perdera per la pandèmia a més de la meitat dels seus 140 usuaris.

El col·lectiu ja té enllestida la demanda que presentarà per a determinar quins factors van multiplicar la mortalitat a aquesta infrestructura sociosanitària. De fet, els seus integrants sospiten -tal i com ja van anunciar en 2018- que el centre no tenia les condicions ni materials ni humanes idònies per a la cura dels seus usuaris. Un fet que fonamenta bona part de la demanda que presentaran properament.

A banda de determinar si les actuacions posades en marxa per Domus Vi Alcoi van ser les adequades, els familiars dels seus usuaris també demanen un suport administratiu que pareix haver-se esfumat en els darrers mesos. Tant la Fiscalia -que va arribar a anunciar una investigació per a determinar les causes de la mortandad al geriàtric més enllà del propi virus- com el propi Ajuntament d’Alcoi -que va demanar investigar i inclús la reversió del centre a un model de gestió públic- porten temps sense pronuncia-se sobre el tema. Un suport que els familiars tiren en falta per a determinar per què la Domus Vi alcoiana va registrar un dels episodis més tràgics de tota la pandèmia a l’interior alacantí.

Després de que la vacunació s’encetara pels geriàtrics a tota Espanya, ara la xifra contagis a aquestes instal·lacions s’ha reduït per damunt del 80% gràcies a la vacuna.