Home Alcoi La neteja del clavegueram revela embossaments i provoca una campanya de conscienciació...

La neteja del clavegueram revela embossaments i provoca una campanya de conscienciació a Alcoi

0
SHARE

Des de l’estiu, la ciutat d’Alcoi està executant treballs de manteniment en la seua principal infraestructura: el clavegueram. Treballs que no s’havien dut a terme fins ara i que han destapat embossaments per restes que els propis veïns dipositen als seus sanitaris, i que podrien facilitar les inundacions en cas de precipitacions intenses. Una campanya tractarà de conscienciar a la ciutadania per a que canvie els hàbits en aquest sentit.

El clavegueram de cadascuna de les poblacions és un dels sistemes més complicats de fer funcionar i mantenir, degut a l’ús continu i pràcticament ininterromput d’aquesta infraestructura. A més, el seu estat és rara volta conegut per la ciutadania, ja que la majoria del seu recorregut transcorre baix terra, lluny de la visió dels veïns. Només els embornals repartits per cada casc urbà per a donar eixida a l’aigua de pluja poden veure’s, tot i que es tracta d’una part ínfima d’un sistema que, a la ciutat d’Alcoi, té més de 100 quilòmetres de longitud al subsòl.

La capital de la comarca de l’Alcoià ha licitat enguany un nou servei afegit a la contracta del manteniment urbà que presta la concessionària de l’abastiment d’aigua. Al llarg de les darreres dates de l’estiu, els operaris han estat duent a terme una campanya de manteniment del clavegueram, ja que aquests treballs no s’havien desenvolupat mai a la ciutat. Un fet que ha revelat l’estat de la xarxa de clavegueram alcoià, deficient i parcialment bloquejada per les restes que aboquen els propis ciutadans. Ara, coincidint amb les pluges, s’ha actuat de manera preventiva.

Els treballs, que encara estan duent-se a terme en alguns barris alcoians, formen part de l’aposta municipal per millorar un servei que avarca tota la ciutat i que compta amb 5.000 embornals. No obstant, i pesar de les tasques de manteniment, Alcoi va a posar en marxa una campanya de conscienciació per a que els seus ciutadans siguen conscients dels problemes de manteniment que poden causar les restes que s’aboquen al wàter. Una campanya que podria reduir sensiblement els embossaments al clavegueram, evitant inundacions en episodis de pluges com les que es preveuen durant les properes jornades.

Les precipitacions poden posar de relleu la millora en l’estat de la xarxa de clavegueram alcoiana.