Home Cocentaina La nova Llei de Serveis Socials obligarà a les localitats menys habitades...

La nova Llei de Serveis Socials obligarà a les localitats menys habitades a buscar fórmules per a prestar-los sense ajuda de nuclis majors

1109
0
SHARE

La Generalitat Valenciana té prevista l’aprovació i implementació de la nova Llei de Serveis Socials a tota la Comunitat per al 2021. El document estableix diferències substancials respecte a la que està actualment vigent. Entre elles, el fet de que cada nucli poblacional de més de 5.000 persones és considerat com a una unitat capaç d’auto gestionar el departament sense abastir a altres nuclis.

Aquest fet farà que poblacions com Cocentaina canvien la seua qualificació a l’hora de prestar Serveis Socials, fet que afectarà a algunes de les poblacions del seu entorn. Així, municipis com Balones o Millena, on l’Ajuntament de Cocentaina es feia càrrec d’aquest departament, hauran de buscar altres mètodes per a prestar el serveis propis de l’àrea. Aquestes localitats depenen d’altres per a oferir atenció als seus ciutadans degut a tenir un tamany i una població més reduïdes.

Una de les solucions que planteja Generalitat és que les localitats menys habitades ingressen en ens com les mancomunitats per a rebre aquests serveis. Per a Cocentaina, en canvi, la modificació de la llei permetrà al personal de Serveis Socials donar un millor servei a la capital del Comtat, en no haver de desplaçar-se a les localitats veïnes. Ara queda pendent posar solució a la prestació d’aquests serveis a les localitats que deixen de rebre-les per part d’altres poblacions amb més habitants.

L’Ajuntament de Cocentaina ha rebut aquesta informació de mans del Director General de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials (IVAFIQ), Enrique Ferrer. La nova llei transformarà el mapa dels Serveis Socials a tota la regió i respòn a que l’actual normativa no considera les associacions informals de municipis com a ens susceptibles de rebre ajudes de les administracions.