Home Alcoià La pandèmia aporta població a les localitats menys habitades de la muntanya,...

La pandèmia aporta població a les localitats menys habitades de la muntanya, que creix en 264 habitants

0
SHARE
Llistat poblacional d'algunes de les localitats de l'Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla en el padró de l'INE.

Demogràficament parlant, la societat de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla l’època del despoblament, que afecta seriosament a les poblacions de l’àmbit rural i poc habitades. Durant els darrers anys, pràcticament totes les poblacions de l’interior alacantí han vist minvada la xifra d’habitants que viuen en elles. De fet, en la darrera dècada, les poblacions de la muntanya han perdut més de 3.600 habitants.

Però ara, la situació ha patit una gir de quasi 180 graus, segons es desprén de les dades del padró municipal que ha publicat l’Institut Nacional d’Estadística (INE) només començar el resin estrenat 2023. Les dades d’aquest estudi estableixen que l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han vist créixer la seua xifra d’habitants en 264 persones al llarg del 2022. De fet, 21 de les 32 localitats que les composen han vist augmentar el padró d’habitants, fins a sumar

Per localitats, la que ha abanderat l’augment poblacional durant el passat any ha sigut Castalla, que ha sumat 345 nous residents. De fet, l’increment poblacional de la capital de la Foia ha suposat que, en les següents eleccions municipals, la xifra de regidors del seu Ajuntament passarà de 13 a 17. Tot després de que la ciutat haja arribat als 11.097 habitants, apropant-se a Cocentaina (11.298) com la tercera població més habitada de la zona.

La pandèmia fixa població en localitats menys habitades

Junt amb Castalla, localitats com Ibi, Onil, Banyeres o Tibi també han augmentat població durant el 2022. Ara bé, cal destacar el cas de 16 poblacions amb pocs habitants -la majoria ubicades al Comtat-, que han registrat un increment poblacional. És el cas d’Agres, Alcosser, Alcoleja, Alfafara, Benasau, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Quatretondeta, Famorca, Gorga, Millena, Penàguila o Planes. Totes elles han sumat habitants durant aquesta recta final de la pandèmia, i entre elles destaca Gaianes, que ha crescut en 43 habitants, quasi el 10% més de població en un any.

Alcoi: 2.500 habitants menys en 10 anys

En el costat contrari es troben nuclis com Alcoi (-168 habitants), Cocentaina (-153), Muro (-23), l’Orxa (-19) o l’Alqueria d’Asnar, que han perdut població. L’envelliment poblacional no pot ser compensat ni pel balanç de naixements i morts ni tampoc per l’emigració que arriba a elles, i en el cas de la ciutat dels ponts són ja més de 2.500 habitants els que han deixat de viure en ella en els darrers 10 anys. Aquesta dada ha fet caure a Alcoi a la setena posició provincial en quant a població, sent superada per Sant Vicent de Raspeig.