Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi ix en defensa dels patges de la Cavalcada dels Reis...

L’Ajuntament d’Alcoi ix en defensa dels patges de la Cavalcada dels Reis Mags davant les noves acusacions de racisme

0
SHARE
Desenes de patges es concentren a la Plaça d'Espanya d'Alcoi en una imatge de Lucio Abad.

L’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, considera els patges com a indispensables en la festa dels Reis Mags i destaca que no hi ha cap connotació racista ni discriminatòria. Respòn així a les crítiques que, de nou, han aparegut als mitjans de comunicació i que naixen d’agrupacions polítiques alienes a la ciutat i les seues tradicions.

L’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés ha destacat respecte als patges de la ciutat que “són l’essència de la nostra festa dels Reis d’Orient, un dels elements més volguts i que mantenim i mantindrem com a part indispensable del nostre poble i de la nostra tradició”.

“Els patges d’Alcoi són éssers màgics, són els personatges més esperats i volguts de la Cavalcada. El patge és un component absolutament essencial que forma part de la màgia i singularitat de la nostra Cavalcada. No hi ha cap signe discriminatori i racista, sinó que la seua presència és més que esperada, perquè són portadors d’il·lusió”, ha afirmat Francés. A més, bona part del que recullen els patges gràcies al repartiment de regals té una finalitat solidària.

Aquest 5 de gener, els Reis de l’Orient recorreran els carrers d’Alcoi, i juntament amb ells els patges entregaran els regals a les xiquetes i xiquets de la ciutat dels ponts. S’espera la presència de milers de persones al llarg del recorregut de Melcior, Gaspar i Baltasar en la que està considerada com la Cavalcada més antiga delmón. Enguany, aquesta cloenda de l’Epifania nadalenca arriba a la seua edició número 138.

Màxima protecció patrimonial

Tota la composició de la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi està protegida, declarada Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC), la màxima figura de protecció patrimonial que tenen aquest tipus d’esdeveniments. A més, està declarada com a Festa d’Interés Turístic Nacional.