Home Alcoià La pandèmia creix quasi de forma exponencial a la muntanya, que suma...

La pandèmia creix quasi de forma exponencial a la muntanya, que suma 66 contagis per a una incidència de 106 punts

962
0
SHARE

Des del passat mes de febrer, amb una situació pandèmica completament desbocada, que les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no registraven dades tan negatives com les actuals respecte a la Covid19. Una situació que es produeix a tota la Comunitat Valenciana, que des de l’alçament de les restriccions i l’inici de la temporada alta turística ha vist multiplicar-se la incidència del coronavirus a bona part de les seues localitats.

La present setmana ha sigut la pitjor des de fa quasi 5 mesos a l’interior alacantí en quant al seguiment de la pandèmia es refereix. Cal remuntar-se fins a principis de febrer per a veure xifres de contagis com les detectades en l’actualització d’aquest divendres 9 de juliol. Han sigut fins a 66 els nous positius detectats al Departament de Salut d’Alcoi, localitzats a raó de 42 a Alcoi, 8 a Cocentaina, 6 a Banyeres, 5 a Ibi, 2 a Muro i els únics casos d’Onil, Alfafara i Balones. Aquest fet ha provocat que siguen ja 11 -quasi un terç del total- les poblacions de la zona que tenen presència del virus.

Amb una xifra de contagis en línia quasi exponencialment creixent, la incidència acumulada (IA) està experimentant la mateixa variació. De fet, a hores d’ara es situa en els 106 casos/100.000 habitants al Departament de Salut d’Alcoi, 45 punts més que el passat dimarts. Prova d’aixó és l’increment del nombre de casos actius a les comarques, que en tant sols 3 dies han passat dels 84 als 145. L’interior alacantí es troba ara en nivell mig de risc de contagi per Covid19.

Destaca el cas de Cocentaina, que ha superat els 250 punts d’incidència amb 29 casos actius que la ubiquen en risc extrem de contagi i, per tant, susceptible de patir toca de queda si el TSJCV valida les restriccions proposades per Generalitat. Eixe mateix indicador es situa en els 136 punts a Alcoi -on hi han 81 casos actius-, mentre que a Muro la IA és de 54 punts, a Castalla de 12, a Ibi de 55 i a Onil de 26. Destaca també el cas de Biar, on s’ha detectat un brot amb 21 contagiats, el major de tota la Comunitat Valenciana i una incidència de més de mil punts amb 37 casos actius.

Les dades empitjoren a tota Espanya, on la incidència mitjana ha tornat a superar a la regional -amb 277 i 263 punts respectivament- dins del que ja s’identifica com cinquena onada. Aquest dissabte entren en vigor les noves restriccions proposades per Generalitat, que podrien veure’s incrementades en 2 setmanes si la pandèmia continua en línia ascendent.