Home Alcoi La pandèmia eleva a 120 les peticions d’una llar d’emergència a Alcoi...

La pandèmia eleva a 120 les peticions d’una llar d’emergència a Alcoi fins juny d’enguany

0
SHARE

Quasi 500 persones han demanat a Alcoi les ajudes referents a l’habitatge durant el primer semestre de 2020. Es tracta d’una quantitat major a les registrades en anys anteriors, i que té la seua explicació en la crisi econòmica detonada per la Covid19. D’elles, per damunt de 300 han demanat les ajudes al lloguer tant municipals com de Generalitat, mentre més de 120 han demanat poder accedir a una llar social degut a la seua precària situació econòmica i social.

EL coronavirus no sols ha modificat en bona mesura la forma de vida de cada ciutadà a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La crisi sanitària ha segat 117 vides a la zona, però les sanitàries no són les seus úniques conseqüències. També existeixen les econòmiques, encapçalades per la davallada de les vendes i els tancaments en les empreses i la caiguda del consum. Factors que acaben desembocant en una crisi social que afecta especialment a aquelles persones econòmicament vulnerables. Moltes d’elles han de recórrer a les ajudes públiques per a sobreviure.

És el cas de més 120 d’elles, que han hagut de demanar a l’Ajuntament d’Alcoi un habitatge en el que poder refugiar-se dels avatars detonats per la Covid19. És la xifra d’alcoians, i sobre tot alcoianes, que s’han inscrit en la Regidoria d’Habitatge alcoiana per a optar a una llar social. Aquestes s’atorguen a persones que no disposen d’una situació econòmica i vital que els permeta accedir a una vivenda en condicions normals. El moment més dur en aquest sentit a la ciutat dels ponts va ser durant el confinament, quant moltes dones es van veure obligades a demanar aquest servei per a bé evitar als seus agressors per violència masclista o per la seua situació de vulnerabilitat social.

Aproximadament el 70% de les demandes de llars socials a Alcoi durant el confinament provenien de dones, moltes de les quals tenien xiquets al seu càrrec i vivien en règim de lloguer al que no podien fer front per la crisi derivada del coronavirus.

A tot això cal afegir la demanda d’ajudes al lloguer que faciliten tant el Consistori alcoià com la pròpia Generalitat Valenciana. En el cas de la capital alcoiana, la xifra de persones que han demanat aquestes ajudes supera les 300. Són xifres que sobrepassen les de l’any anterior i que mostren les conseqüències econòmiques que ha tingut la pandèmia en la societat d’Alcoi. L’Ajuntament avalua cas per cas per a determinat de quina forma es pot ajudar als veïns que les demanen. Unes ajudes que obliguen a interconnectar més que mai les regidories d’Habitatge i Serveis Socials alcoianes.

L’eixida de molts treballadors que estaven en ERTO o lleugers repunts de les contractacions poden alleugerar la situació de les vora 500 persones que han demanat aquest tipus d’ajudes a l’habitatge a la capital de l’Alcoià.