Inici Castalla L’Ecoparc Mòbil del Consorci CREA a Castalla no sols recull residus, també...

L’Ecoparc Mòbil del Consorci CREA a Castalla no sols recull residus, també fa pedagogia

146
0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Castalla i el Consorci de Residus CREA han realitzat una jornada de conscienciació ambiental sobre el reciclatge de residus a l’ecoparc mòbil. Els tècnics de comunicació de l’entitat han explicat als veïns de Castalla que s’han apropat fins al carrer Colón els modes més adequats d’actuar davant de cada tipus de deixalla. L’activitat s’emmarca dins de la política de sensibilització i educació ambiental que du a terme el Consistori.

Els responsables de l’entitat consorciada han recordat als ciutadans i usuaris de l’ecoparc que poden fer ús d’ell per a dur tota mena de residus elèctrics o electrònics, electrodomèstics, equips informàtics, tòners d’impressora, cristall, bombetes, piles, bateries, oli usat, etcètera. En aquest sentit, l’edil de Medi Ambient, Asun Vera, ha destacah que “estem treballant per a educar al nostre poble en el reciclatge i la conscienciació ambiental. Per això, fer un bon ús de l’ecoparc mòbil és la solució per a tota mena de residus per als quals no existeix un contenidor específic a la via pública”.

Així mateix, durant l’activitat s’ha recordat als assistents a quin contenidor s’ha de tirar cada tipus de brossa: el groc va destinat als envasos lleugers, el verd al vidre, el blau per al paper i el cartó i el marró és el destinat als residus orgànics. A més, hi ha contenidors destinats a la recollida selectives d’olis usats o material tèxtil. Per últim, al contenidor gris s’ha de tirar la fracció reste, és a dir, aquells residus que per la seua tipologia no poden anar als contenidors de reciclatge.

Des del Consorci CREA han recordat que ·fer un bon ús dels contenidors de recollida selectiva i dels ecoparcs fixes i mòbils ajuda a incrementar el percentatge de residus que podem reciclar. Al mateix temps, redueix la quantitat de residus impropis, és a dir, aquells depositats a un contenidor equivocat i que no són vàlids pel reciclatge·.

La responsable de Medi Ambient a Castalla, Asun Vera, ha avançat que la intenció de l’equip de govern és seguir amb aquest tipus d’activitats pedagògiques. L’edil ha assegurat que “tenim previst implementar un projecte de compostatge i un taller de reciclatge als centres educatius de la nostra localitat junt amb el Consorci de Residus Crea, respectant totes les mesures d’higiene, seguretat i distanciament social vigents”.

El Consorci de Residus Cres és l’entitat pública responsable de la gestió dels residus generats a 14 municipis de les comarques de l’Alcoià, i l’Alt i Mitjà Vinalopó. Els municipis d’aquesta àrea d’influència, a més de la capital de la Foia de Castalla, són Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, Camp de Mirra, La Canyada, Elda, Monòver, Onil, Petrer, El Pinós, Les Salines, Sax i Villena. Tots ells formen part de la seua gestió, amb la Diputació d’Alacant i la Generalitat Valenciana.

L’Ajuntament de Castalla vol recordar que l’Ecoparc Mòbil està cada dimarts entre les 12 i les 15 hores al Carrer Colón de la localitat.