Home Alcoi La pandèmia modifica el perfil de recerques al servei de Promoció Econòmica...

La pandèmia modifica el perfil de recerques al servei de Promoció Econòmica alcoià, que augmenta en usuaris

375
0
SHARE

La crisi sanitària del coronavirus allarga els seus tentacles fins a tots els indrets de la vida quotidiana de qualevol persona, ja siga física o jurídica. Als efectes sanitaris en quant a malalties i pèrdua de vides humanes cal afegir les conseqüències de la pandèmia en els àmbits econòmic i social. Després de 10 mesos de Covid19, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han perdut desenes d’empreses que han destruït centenars de llocs de treball. Una situació que fa més necessari que mai activar recursos per a revertir aquesta tessitura.

A la ciutat d’Alcoi es presta des de fa anys un servei d’assessorament per a facilitar la inserció laboral dels seus ciutadans. Servei que ha vist modificada tant la quantitat de demandes en aquest sentit com el tipus d’informació que els afectats per la situació pandèmica demanden. Si abans de la Covid la principal funcionalitat del servei era assessorar en quant a formació per a aconseguir una major inserció laboral, ara la principal demanda s’adreça al coneixement del mercat laboral i el seu estat. Un fet que, a més, ha fet créixer la demanda d’aquest servei en torn al 10% a la capital de l’Alcoià entre 2019 i 2020.

Al llarg del passat exercici, el departament de Promoció Ecomòmica alcoià ha dut a terme més de 1.080 accions informatives, registrant un increment de més de 400 persones respecte a l’any anterior. Tot a una ciutat que ha vist reduïda la xifra d’ofetes laborals que gestiona a través de ‘Portalemp’ per damunt del 20%. Tot i això, aquesta àrea ha aconseguit que 274 persones hagen trobat ocupació a Alcoi al llarg de 2020.

Altra de les demandes que ha registrat Promoció Econòmica a Alcoi no es centra en aspectes monetaris, sino psicosocials. És altre dels gran efectes destructius i perversos de la pandèmia entre la població de la ciutat dels ponts.