Home Alcoià La pandèmia redueix un 24% les actuacions dels Bombers a la província,...

La pandèmia redueix un 24% les actuacions dels Bombers a la província, que tot i això sumen 22 intervencions diàries en 2020

0
SHARE

Els cossos de seguretat i emergències han tingut -en alguns casos-, més treball degut a l’arribada de la pandèmia de la Covid19. La crisi sanitària ha obligat a prendre mesures inèdites per a la major part de la població de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, com els tancaments perimetrals, el toc de queda o les restriccions a la mobilitat personal. Mesures que han obligat a cossos com els de Policia Local i Nacional o Guàrdia Civil a augmentar el seu volum de treball per a garantir el compliment d’aquestes mesures.

No obstant, altres cossos d’emergències com el de Bombers ha vist davallada la quantitat d’actuacions que ha dut a terme durant la pandèmia. Així ho estableix el seu informe anual de 2020, any en que va explotar la crisi. Tot i que aquesta s’ha produït durant els darrers 9 mesos de l’exercici passat, la minva en la xifrà d’actuacions dels Bombers de tota la província ha caigut més del 24% respecte a l’any anterior. Tot i això, els prop de 640 efectius que integren el Consorci Provincial de Bombers han dut a terme una mitjana de 22 actuacions diàries a les 141 localitats alacantines. 32 d’elles s’ubiquen a les comarques de l’interior alacantí.

Entre les accions que més han dut a terme els Bombers al llarg de 2020 destaca l’extinció d’incendis, entre els que cal assenyalar els de vegetació -621 dels 3.079 totals- o mobiliari urbà (599). També la necessitat de dur a terme salvaments ha obligat a intervenir en més de 2.700 ocasions als Bombers a tota la província al llarg de 2020. En aquest sentit, cal assenyalar que la reducció de la mobilitat ha comportat un menor nombre d’accidents de trànsit durant l’any passat.

Tot i haver recuperat part de la mobilitat al llarg dels primers compassos de 2021, el cos preveu una situació prou similar cara a enguany. Ara bé, el seu desenvolupament estarà en funció de paràmetres com la immunitat de ramat que facilitarà, d’una banda, la vacunació; i d’altra la creixent quantitat de persones que ja han superat la Covid19.