Home Alcoià La patronal del metall a la muntanya veu en les sinèrgies una...

La patronal del metall a la muntanya veu en les sinèrgies una eixida de futur per al sector

763
0
SHARE

El sector del metall aglutina més de 60 empreses a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, però no totes estan associades a la patronal FEDAC. Leticia Jordà, vicepresidenta de ASEMAC -la patronal del metall a les comarques- i CEO de l’empresa Oleohidraulica Jordá S.L., és de l’opinió de constituir a la zona un clúster potent que, de manera organitzada, opte a projectes de major envergadura i que facen créixer la capacitat de resposta empresarial. En definitiva, defén la patronal, que seguisquen generant riquesa a la zona.

I és que, segons manifesten la pròpia Jordà i el president de ASEMAC, Alfonso Díaz Seguí, “aquest és un sector molt tradicional, arrelat, professional i versàtil a les nostres comarques. Som molts, però no acabem de fer el salt i podríem assumir projectes molt ambiciosos si totes les empreses col·laborarem. Sols no podem, però units tenim un potencial enorme”.

Segons Jordà, “som petites empreses altament qualificades, amb gran capacitat innovadora i amb un capital humà molt preparat. Separats fem molt bona feina, però veiem passar projectes molt interessants als quals no optem perquè no tenim capacitat o estructura. Junts ho aconseguiríem”. El sector del metall, representat en FEDAC per ASEMAC a la muntanya alacantina, recull empreses com ara tallers mecànics, electricistes industrials, fontaneria, serralleria, estructura metàl·lica, estructures fotovoltaiques, de mecanitzat o per al sector hidràulic.

Alfonso Díaz Seguí (Indústries Seguí), Letícia Jordà (Oleohidraulica Jordà SL) i Daniel Cano (Mecanitzats Dani), formen part de l’associació ASEMAC, i estan convençuts que la col·laboració és fonamental. De fet, Cano aclareix que “la nostra relació és estreta, i malgrat ser empreses que en determinats moments podríem ser competència directa, preferim treballar units. Som a la mateixa zona, compartim recursos humans i els nostres treballadors es formen en els mateixos centres. Col·laborant només podem obtenir beneficis”.

La patronal del metall també ha mostrat la seua preocupació per la formació dels futurs operaris de les seues empreses. Volen treballar de la mà dels centres formatius d’FP per a aconseguir personal especialitzat. També reivindiquen millores als polígons industrials de la zona, fet que redundaria en una millor imatge de tot el sector industrial a l’interior alacantí.