Home Alcoi La pianista Sílvia Gómez dirigirà l’Himne i el fotògraf Toni Miranda composarà...

La pianista Sílvia Gómez dirigirà l’Himne i el fotògraf Toni Miranda composarà el cartell de les Festes 2023 a Alcoi

279
0
SHARE
Silvia Gómez interpretant una peça musical al piano.

Gómez és Catedràtica de Repertori amb Piano al Conservatori Superior Òscar Esplà d’Alacant i Miranda és un fotògraf que, a banda de portar a terme diferents campanyes publicitàries, va dissenyar el cartell de la Fira Modernista 2021.

Aquest divendres es dona el tret d’eixida a la es Festes de Moros i Cristians 2023 amb la presentació del Sant Jordiet i els càrrecs festers. Com és habitual, l’Ajuntament d’Alcoi ha donat a conèixer dos protagonistes més de la Festa. La directora de l’himne i l’autor del cartell, que seran: Silvia Gómez, que a més és actualment assessora musical de l’Associació de Sant Jordi; i el fotògraf alcoià Toni Miranda.

Dos experts en els seus respectius àmbits

Sílvia Gómez finalitza els seus estudis superiors amb Ana María Flori, en les especialitats de Piano i Música de Cambra, realitzant cursos de perfeccionament amb: A. Jastrebska, M. Gurkova, D. Karathian, A. Guijarro, H. Quagliata, R. Coll, J. P. Dupuy, P. Espinosa, Ch. Polizoides i L. Rego. També realitza estudis de composició amb Javier Darias, formant part com a membre del Col·lectiu de Compositors d’ECCA. És Catedràtica de Repertori amb Piano al Conservatori Superior Óscar Esplá d’Alacant, i posseeix el títol de Màster en Investigació Musical per la Universitat Internacional de la Rioja.

A més, ha sigut guardonada amb el Premi al Millor Àlbum d’Obra Musical Clàssica 2009, per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música, per l’àlbum ‘De la Música y el Tiempo’, amb dos CD’s amb obres del col·lectiu d’ECCA. La seua tasca es desenvolupa principalment en el món de la música de cambra. Realitza concerts junt al violinista Vicente Antón, el viola Lesster Mejía i junt al quartet de corda ILCA, liderat per Margherita Marseglia. Igualment, mitjançant el programa d’àmbit europeu ERASMUS actua amb els intèrprets Georg Hamann (violí), Firmian Lermer (viola) i Jadwiga Stanek (viola).

Així mateix, forma duo estable amb el clarinetista Eduard Terol, amb qui ha estrenat nombroses obres de compositors actuals. Han realitzat concerts a Espanya i Europa, difonent la música contemporània i participant en els principals festivals dedicats al gènere. La pianista ha estrenat les obres per a piano sol dels compositors Juan Carlos Panadero i José del Valle, la segona d’elles registrada en el CD ‘Sul arkhé’, monogràfic del compositor. Ha publicat un article per a la revista MINA III que edita el Conservatori de Cadis.

Per la seua banda, Toni Miranda és un fotògraf que, a través de les seues imatges, pretén contar la història dels personatges, plasmar els seus sentiments i emocions. Va obtindre el Títol d’Expert Universitari en Arts Visuals, Fotografia i Acció Creativa en la Universitat Miguel Hernández d’Elx, a més de ser delineant tècnic especialista en edificis i obres. Precisament la seua afició per la fotografia va sorgir de la seua antiga professió, ja que realitzava, a més de plànols d’edificis, infografies d’ells en 3D. Així va començar a conéixer i estudiar la importància de la llum.

Ha completat la seua formació amb diversos màsters de fotografia, retrat, metàfora en el documental i retoc fotogràfic i postproducció digital, destacant el màster en Fotografia per ESECAV d’Alacant. Ha guanyat un total de 4 premis internacionals de fotografia, així com més de 6 nacionals, en l’àmbit de la comarca va aconseguir el premi Art Nostre 2019 i a nivell local el premi d’Honor Saló Local d’Alcoi i el Festes Moros i Cristians de la nostra ciutat.

Cal ressaltar que Miranda ha exposat de manera individual en diversos municipis de la província d’Alacant, arribant fins i tot a Castella-la Manxa. En l’àmbit publicitari ha dut a terme el disseny de diverses campanyes, a més de ser l’autor del cartell anunciador de la Fira Modernista 2021 i en poc temps podrem veure als carrers la mostra urbana ‘La Veu d’un Poble’.

Reconeixement a la trajectòria

“Vull donar públicament l’enhorabona tant a Silvia com a Toni. Són dos persones que mereixen aquest reconeixement. Amb aquest nomenament volem reconéixer la trajectòria de tots dos. Sílvia posseïx un currículum brillant i Toni ha aconseguit un reconegut prestigi. Com en altres ocasions, busquem que el cartell el porten a terme diferents representants de les arts plàstiques tant del món de la pintura, com de la fotografia, el dibuix o el disseny gràfic”, ha explicat la Regidora de Festes, Carolina Ortiz.