Home Agricultura Onil vol enllestir un Banc de Terres amb el que no deixar...

Onil vol enllestir un Banc de Terres amb el que no deixar sense ús cap terreny de cultiu al terme municipal

406
0
SHARE
Logotip del Banc de Terres que es vol crear a Onil.

L’abandonament dels usos agrícoles és un dels elements que acaba causant el despoblament de moltes localitats. L’agricultura ha sigut des de sempre un dels principals sectors econòmics a les poblacions de l’interior alacantí. Però les noves generacions opten per altre tipus de professions allunyades del camp, pel que els terrenys de cultiu es troben en un estat cada vegada més precari.

Ocorre a pràcticament totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, i per això les administracions estan prenent mesures. Entre elles la Generalitat Valenciana, que ha creat l’agència Avant contra el despoblament, amb la prendre mesures per a impedir-lo. I a Onil, a la sub comarca de la Foia de Castalla, l’Ajuntament de la localitat ha posat en marxa el Banc de Terres de la localitat.

La iniciativa busca interconnectar als propietaris de terres amb aquelles persones interessades en treballar-les ol en adquirir-les amb fins d’aprofitament. L’objectiu últim és que cap bancal del terme municipal es quede en desús, garantint l’aprofitament agrícola de totes les terres de la localitat. El que es desconeix pel moment és què ocorrerà amb els fruits i productes que es cultiven: si passaran a formar part d’una espècie de cooperativa o si podran ser els agricultors -propietaris o per cessió- els que gestionen els mateixos.

Reunió informativa

Tots aquests punts es tractaran el proper divendres en una xerrada informativa que tindrà lloc en el Centre Cultural Eusebio Sempere de la localitat a partir de les 19h. Una empresa especialitzada i els docents relacionats amb el medi rural de l’IES La Creueta de la vila de les nines participen d’aquesta iniciativa.

Aquesta iniciativa també es vol activar a localitats com Tibi, on també hi ha prevista una reunió per al proper dissabte 22 a la Biblioteca Municipal.