Inici Cocentaina La pobresa es redueix a Cocentaina, on Càritas atén a 71 persones...

La pobresa es redueix a Cocentaina, on Càritas atén a 71 persones menys en 2018 que en 2017

348
0
COMPARTIR

Un dels principals termòmetres per a detectar l’índex de pobresa que registren les diferents la muntanya alacantina són els informes anuals que presenta cada any l’ONG Càritas. Aquest ens es dedica a prestar ajuda a persones que travessen per diferents situacions de vulnerabilitat, ja siga degut a l’atur, a problemes familiars i amb altres elements relacionats amb l’exclusió social.

En el cas de Cocentaina, les dades referents al 2018 són positives en relació a l’exercici anterior. Durant l’any passat, Càritas ha atés a la capital del Comtat a 71 persones menys que en 2017, dades que confirmen una milloria referent a la pobresa a la localitat. El total d’usuaris de l’ONG ascendeix durant l’any passat als 328, xifra sensiblement inferior a la de l’any anterior.

Ara bé, quasi la meitat dels usuaris de Càritas a Cocentaina (47%) han entrat enguany com a benefiaris de l’ajuda de l’ens. Una xifra que parla d’una menor cronificació dels usuaris. La majoria de persones que acudeixen són dones (81%), mentre que també s’ha vist davallat el percentatge d’usuaris nacionals, mentre que els estrangers s’han vist augmentats durant el 2018.