Home Alcoi La policia local d’Alcoi sanciona en un dia a 14 persones per...

La policia local d’Alcoi sanciona en un dia a 14 persones per incomplir amb l’ús de la mascareta

629
0
SHARE

La Policia Local d’Alcoi ha estat realitzant controls en diferents punts per part de patrulles a peu en els últims dies per a informar i conscienciar a la població de la importància de complir amb les mesures sanitàries de la distància de seguretat i l’ús obligatori de la mascareta. Després d’aquests dies de tasca informativa, ahir, es van sancionar a un total de 14 persones per incomplir amb l’ús de la mascareta segons la normativa de la Comunitat Valenciana.
La policia local va imposar, ahir dimecres, les primeres denúncies per infracció de la llei 10/2014 de la Generalitat, d’acord amb les mesures decretades en la resolució del 17 de juliol de 2020, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Públic, de modificació i adopció de mesures addicionals i complementàries. En total, es van realitzar 14 sancions en 4 controls en diferents punts de la ciutat.
La policia local ha creat un butlletí de denúncia especial que contempla totes les sancions possibles per incomplir aquesta llei de salut públic autonòmica i que consisteixen a no complir amb la distància de seguretat interpersonal i incomplir l’obligació de fer ús de la mascareta. També s’inclou no usar la mascareta correctament (ha de cobrir des de la part del septe nasal fins a la barbeta inclosa i no es permet l’ús de màscara amb vàlvula exhalatòria), en la via pública, en espais a l’aire lliure i en espais tancats d’ús públic o oberts al públic. Igualment, també és sancionable no fer ús de la mascareta per part dels ocupants d’un transport públic o privat complementari, quan algun d’ells no siga convivent en el mateix domicili que la resta. Per últim, també s’inclouen els incompliments per part del treballador/a o responsable de l’establiment públic/comerç de les disposicions establides en matèria de sanitat.