Inici Ibi La Policia Local d’Ibi adquireix armament Taser per a millorar la seguretat...

La Policia Local d’Ibi adquireix armament Taser per a millorar la seguretat en les seues intervencions.

145
0
COMPARTIR

La regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Ibi i la Prefectura del Cos han dotat als agents locals d’Ibi d’una arma coneguda com Taser, utilitzada per multitud de cossos policials al país. Davant aquesta nova adquisició, els policies estan rebent aquests dies un curs homologat de formació, en el qual s’aborden aspectes jurídics i tècnics per a utilitzar aquests dispositius amb totes les garanties per a les persones. El curs s’imparteix en dos torns per a facilitar l’assistència dels agents i està impartit per Enrique Such Mayor, Agent de la Policia Local de Benidorm, membre del SERF- Servei d’Armament i Formació; Instructor Certificat Taser Training Acadèmia; Instructor de Tir acreditat pel Ministeri d’Interior, Direcció General de la Policia i Generalitat Valenciana.
Aquest tipus d’armes produeixen una descàrrega elèctrica que immobilitza al que la rep, però que no produeix cap mena de lesió, ni efectes secundaris, una vegada finalitzada. També poden ser utilitzades amb animals perillosos o agressius, els quals quedarien immobilitzats momentàniament en situacions de perill com, per exemple, quan ataquen a una persona o un altre animal.

La Policia Local d’Ibi realitza, a vegades, actuacions en les quals ha de procedir a la reducció i detenció de persones en un elevat estat d’excitació o agressivitat, la qual cosa comporta un important risc, tant per a la seguretat del detingut com per a la dels agents. Amb la pistola Taser, aquest tipus de situacions es podrien resoldre de forma molt mes ràpida, senzilla i menys lesiva. És per això que, tant des de la Prefectura com des de la regidoria, s’ha optat per aquests dispositius, a fi de millorar el servei prestat pels agents, així com en la recent adquisició de vehicles patrulla híbrids d’última tecnologia, jupetins balístics de seguretat i diferents materials més que era necessari renovar.