Home Alcoi La Policia Local interposa 48 sancions per incomplir les ordenances d’higiene i...

La Policia Local interposa 48 sancions per incomplir les ordenances d’higiene i convivència a Alcoi en 2023

0
SHARE
Un abocador il·legal al terme municipal d'Alcoi, en una imatge d'arxiu.

L’Ajuntament d’Alcoi, des de la Regidoria de Medi Ambient està portant a terme diferents reunions amb la corporació de cara al nou contracte de neteja urbana i recollida de residus. Per tindre una ciutat neta, no només cal netejar, també és molt important intentar no embrutar ni fer accions irresponsables que perjudiquen al conjunt de la població.

Alcoi té una ordenança d’higiene urbana i una altra de convivència que determina unes normes bàsiques de comportament i unes sancions per incomplir-la. Tot i que és molt difícil agafar en l’acte en el moment de fer aquests incompliments, l’Ajuntament ha tramitat un total de 48 expedients sancionadors per diversos incompliments. Una xifra notablement inferior a la de 2022.

Vigilància i col·laboració ciutadana

Un total de 19 han estat per orinar en la via pública, 14 per vessaments i mal ús de contenidors -ací s’inclouen abocadors il·legals i abocaments d’enderrocs-. Per poder enxampar als culpables en l’acte, en primer lloc, es localitzen els punts i es fa un treball de vigilància; també és molt important la col·laboració de la ciutadania.

També hi ha 5 sancions per tirar residus a la via pública i 4 per depositar bosses de brossa a papereres. Fer tot açò no només suposa incomplir una ordenança, suposa embrutar la ciutat, i fer accions que també suposen olors i molèsties per a la ciutadania.

Finalment, hi ha hagut 4 sancions per reparar vehicles en la via pública i 2 per incendis, en concret un per cremar en una ferrovellera il·legal i altra per incendi urbà de matolls.

“Volem tindre la ciutat tan neta com siga possible, i treballem per netejar el millor que es pot però és necessària la col·laboració de tots i totes. És molt important el civisme i el bon comportament. Aquestes accions no ajuden a ningú, al contrari. Hem de revertir aquestos comportaments ja que entre tots i totes podem tindre la ciutat que mereixem, però hem de posar tots un poquet de la nostra part”, ha destacat la Regidora de Medi Ambient, Teresa Sanjuán.