Home Alcoi Més de 80 sancions per incomplir les ordenances de Convivència Ciutadana i...

Més de 80 sancions per incomplir les ordenances de Convivència Ciutadana i Higiene Urbana a Alcoi

0
SHARE
Abocaments incontrolats de residus cap al riu a Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi ja ha tramitat un total de 80 sancions per incomplir les Ordenances de Convivència Ciutadana així com la d’Higiene Urbana. A més, hi ha tres expedients més pendents de resoldre, perquè la suma total seria de 83.

Pel que fa a l’Ordenança de Convivència Ciutadana -es va aprovar de manera definitiva en el Ple del passat 2 de desembre-, s’han cursat 32 denúncies: 19 per pertorbar el descans (crits o música); una per regar al balcó bolcant aigua sobre el carrer; una altra per obres que propicien molèsties; una per llançar petards; altra per molèsties reiterades de lladrucs de gossos; 8 per banyar-se o accedir a piscines municipals fora del seu horari saltant la tanca i una per les molèsties que ha ocasionat un establiment al veïnat en estar amb les portes obertes.

Aquesta ordenança té per objecte preservar l’espai públic com a lloc de convivència i civisme, en el qual totes les persones puguen desenvolupar en llibertat les seues activitats de lliure circulació, oci, trobada i esbarjo, amb ple respecte a la dignitat i als drets dels i les altres i a la pluralitat d’expressions culturals, polítiques, lingüístiques i religioses i de formes de vida diverses existents en aquest municipi.

Pel que respecta als incompliments de l’Ordenança d’Higiene Urbana s’han tramitat 48 sancions: 18 per orinar en la via pública; 16 per tirar abocaments (abocadors il·legals) o fer mal ús dels contenidors; un total de 5 per residus a la via pública, 4 per tirar bosses de brossa en papereres, 4 per fer treballs de reparació o desballestament de vehicles en la via pública i una altra per l’incendi d’una ferralleria il·legal.

A aquests s’haurien d’afegir 3 expedients encara no tramitats: un seria per abocaments, un altre per incendi urbà de matolls i finalment un altre per orinar en la via pública.

Objectius de l’ordenança

L’Ajuntament d’Alcoi desenvolupa aquesta Ordenança amb la finalitat d’establir una sèrie de mesures per a aconseguir: en primer lloc, que Alcoi siga una ciutat cada dia més neta i, en segon lloc, que camine amb pas ferm cap a la sostenibilitat gràcies a una correcta gestió dels seus residus en el marc d’una filosofia de reducció, reutilització i reciclatge d’aquests.

“Ens agradaria que no hi haguera cap sanció per incompliment d’aquestes ordenances. Això significaria que s’actuaria correctament i de manera cívica. Insistim que si realment volem acabar amb aquesta mena d’actes, les denúncies han de fer-se a la Policia Local i no en xarxes socials, on no es pot actuar i no se soluciona res, tan sols l’exposició a una denúncia per part de la persona que està cometent la infracció”, ha destacat el Regidor de Seguretat, Raül Llopis.

Per la seua part l’edil de Transició Ecològica, Teresa Sanjuán ha afirmat que “treballem per a tindre una ciutat millor. Abocadors il·legals, tirar les bosses de brossa a les papereres i no als contenidors, deixalles en qualsevol part del carrer o espai públic, orinar en la via pública, són accions que desbaraten tots els esforços que fa l’ajuntament pot tindre una ciutat neta i acollidora. Nosaltres continuarem treballant per a tindre una ciutat en les condicions que ens mereixem, però cal tindre en compte que això passa per la responsabilitat en les accions de tota la ciutadania”.