Home Alcoi La Policia Nacional arresta a 4 persones a Alcoi com a presumptes...

La Policia Nacional arresta a 4 persones a Alcoi com a presumptes integrants d’una xarxa que robava en domicilis

413
0
SHARE

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal dedicat al robatori amb força a domicilis per tot el país. En total s’han detingut 17 persones -tres a Saragossa, quatre a Alcoi i 10 a Alacant-, s’han decretat presó provisional per a set d’elles i s’han aclarit 14 robatoris a la província d’Alacant (vuit), Saragossa (tres), Vitòria (un), Pamplona (un) i Astúries (un).

Assaltaven els habitatges fracturant el bombí del pany i utilitzaven vehicles de lloguer a nom de tercers per als seus desplaçaments. La investigació va començar a principis d’aquest any després de diversos robatoris en vivendes a la ciutat d’Elx (Alacant). Els integrants d’aquesta xarxa actuaven de manera coordinada desplaçant-se a primera hora del matí a llocs allunyats del lloc de residència, buscant habitatges objectiu.

Una vegada seleccionat el lloc, mentre uns accedien a l’interior de l’habitatge, altres estaven atents pels voltants fent feines de vigilància i preparació de la fugida. Utilitzant vehicles llogats a nom de testaferros. Els agents van poder comprovar que els integrants de la xarxa criminal assaltaven els habitatges després de fracturar el bombí del pany dels habitatges i que el principal botí que perseguien eren tant diners en efectiu com joies, or i dispositius tecnològics.

Joieries implicades en els robatoris

Per desplaçar-se als domicilis utilitzaven vehicles de qualsevol a nom de tercers, els quals canviaven cada pocs dies, generant una xarxa de testaferros per formalitzar contractes i dificultar així la investigació policial. Quan cometien els robatoris intentaven desfer-se ràpidament dels efectes i generar beneficis ràpidament, per a això utilitzaven establiments relacionats amb la joieria a la província d’Alacant, que en alguns casos s’ha comprovat que actuaven en connivència amb l’organització.

Aquest grup criminal estava assentat a la Comunitat Valenciana i en aquesta regió es produïa la posterior venda i distribució de la totalitat dels efectes sostrets -diners en efectiu, joies, or i dispositius tecnològics, principalment-. Una cèl·lula a Saragossa, una altra a Alcoi i 10 arrestos a Alacant Durant la investigació part del grup criminal es va traslladar a la ciutat de Saragossa, on després de perpetrar tres robatoris es va arrestar els tres presumptes autors.

Després de dur a terme una entrada i registre a l’habitatge de lloguer on es pretenien assentar, van ser recuperats tots els efectes sostrets a la capital saragossana. Mentre avançaven les indagacions, els agents van desmantellar una cèl·lula de l’organització que s’havia desplaçat a la localitat alacantina d’Alcoi i on s’acaba d’escometre altre robatori, detenint quatre homes i recuperant tots els objectes robats a la vivenda.

7 membre de la banda, directes a presó

Després d’aquestes detencions, els agents van dur a terme la fase final de la investigació detenint 10 persones pertanyents a l’organització i duent a terme 8 entrades i registres a domicilis d’Alacant, en què es va aconseguir intervenir gran quantitat d’efectes presumptament sostrets.

Després de ser posats a disposició de l’autoritat judicial, es va decretar l’ingrés a la presó provisional de set dels membres actius més importants de l’organització criminal. Fins ara, els investigadors han aconseguit aclarir un total de 14 assalts a les províncies d’Alacant, Saragossa, Vitòria, Pamplona i Astúries.