Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi aportarà 15.000€ anuals a l’Entitat de Gestió i Modernització del...

L’Ajuntament d’Alcoi aportarà 15.000€ anuals a l’Entitat de Gestió i Modernització del polígon Cotes Baixes

162
0
SHARE
Moment de la signatura del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament d'Alcoi i l'EGM del polígon Cotes Baixes.

Una vegada s’ha aprovat per part de l’Assemblea de Ratificació de la Constitució de l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) Cotes Altes, és també imprescindible l’aprovació per part del Ple Municipal, un pas es va donar en el passat Ple Ordinari de maig. Ara, el següent pas ha estat la signatura d’un conveni entre les dos parts. L’acord de col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi suposa una aportació municipal de 15.000€ per a diferents millores en el polígon.

En la signatura han estat presents el president de la EGM Cotes Altes, Antonio Jordá; el Secretari de EGM Cotes Altes, Rafael Francés; l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés i el Regidor d’Innovació, Indústria i Activitats, Societat Digital, Jordi Segura.

Pràctiques en inserció socio-laboral

D’altra banda dins del Programa d’Itineraris d’Inserció Sociolaboral de Persones en risc o situació d’exclusió social que està duent a terme l’Ajuntament d’Alcoi, per quart any consecutiu, hi ha una sèrie de cursos i tallers per millorar l’ocupabilitat dels participants en aquests.

Entre els cursos que s’han dut o estan duent-se a terme podem destacar els que es realitzen per obtenir el carnet de manipulador d’aliments, un altre per aconseguir el carnet de carretó elevador i un altre en el qual en finalitzar els donarà la Targeta Professional de la Construcció.

Es tracta de cursos que tenen com a objectiu directe que els participants obtinguen algun dels certificats o requisits necessaris per poder accedir a determinats llocs de treball, i així ampliar i millorar les possibilitats de contractació en aquests sectors. Els cursos són realitzats per centres homologats per a impartir aquesta formació.

Durant aquests dies l’alumnat de carretó elevador està realitzant les pràctiques a una autoescola local, i quan finalitze tindran un carnet que els obrirà les portes a la inserció laboral, ja que és requeriment molt demandat a les nostres comarques. Aquest programa està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, té com a fi la millora de l’ocupabilitat de les persones d’Alcoi que estan en risc o situació de risc dexclusió social. L’objectiu general del programa és apropar les persones en situació de vulnerabilitat a la integració i a l’ocupació, millorant l’ocupabilitat.