Home Alcoi La Policia Nacional arresta a un jove de 21 anys a Alcoi...

La Policia Nacional arresta a un jove de 21 anys a Alcoi acusat d’una presumpta estafa piramidal

0
SHARE
Comisaria de la Policia Nacional a Alcoi.

Agents de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria d’Alcoi han detingut aquest gener a un individu de 21 anys d’edat per la seva participació en un presumpta estafa, formant part d’un grup criminal. El detingut formava part d’un entramat delictiu especialitzat en cometre estafes piramidals amb el denominat ‘esquema Ponzi’, per mitjà del qual captaven les seves víctimes a través d’anuncis que col·locaven en diferents xarxes socials. En elles convidaven a formar part de inversions d’una suposada empresa, aportant per a això diferents quantitats de diners, indicant-los que els beneficis que obtindrien arribarien a doblar fins i tot les quantitats aportades.

Els perjudicats, atrets per les atractives condicions que els prometien, realitzaven les seves primeres inversions, en principi en petites quantitats, ja que mostraven unes lògiques reticències. L’entramat criminal abonava en principi els beneficis acordats en no ser quanties molt elevades, tot això amb la finalitat de vèncer les reticències inicials dels inversors, alhora que generaven confiança en les seves víctimes perquè fessin inversions grans, i difongueren el negoci entre familiars i amistats, captant així nous inversors.

El detingut posseïa una àmplia cartera de clients, aconseguint aglutinar els investigadors un total de deu denúncies, interposades en diferents províncies del territori nacional, persones a les que hauria estafat una quantitat propera als cinquanta mil euros. El detingut, de nacionalitat espanyola, ha sigut posat en llibertat amb càrrecs un cop escoltat en declaració respecte als fets que se li van imputar, traslladant les actuacions a l’jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia a Alcoi.