Home Alcoi La Policia Nacional d’Alcoi deté al varó responsable de varis robatoris

La Policia Nacional d’Alcoi deté al varó responsable de varis robatoris

239
0
SHARE

Els robatoris es van cometre en un període de cinc dies, consistint tots ells a realitzar una estirada del “bolso” a dones vulnerables d’edat avançada.

A una de les víctimes, de 72 anys, la va tirar i va arrossegar diversos metres pel sòl arribant a ocasionar-li lesions per les quals va haver de ser assistida en un centre mèdic.


Agents de la Policia Nacional de la Comissaria d’Alcoi han detingut a un home de nacionalitat espanyola, de 38 anys d’edat, com a presumpte autor de cometre tres robatoris amb violència mitjançant la modalitat de la “estirada” a persones d’avançada edat. En un d’ells la víctima va patir lesions després de caure a terra.

La investigació va ser duta a terme per agents de la Brigada Local de Policia Judicial arran de tres robatoris amb violència comesos a la ciutat d’Alcoi en un curt període de temps de cinc dies, donant-se la circumstància que tots ells consistien en la sostracció de la bossa de dones d’avançada edat mitjançant el mètode de l’estirada el que va fer sospitar als agents que l’autor podria tractar-se de la mateixa persona.

El modus operandi consistia a localitzar a una víctima vulnerable que portara un “bolso”, moneder o qualsevol objecte de valor o interés per al presumpte autor. Una vegada localitzada la seguia i quan trobava l’ocasió agarrava l’objecte i tirava d’ell amb la suficient força com per a aconseguir arrabassar-li’l.

Per a realitzar els robatoris, el sospitós va triar com a víctimes ideals a dones d’entre 60 i 80 anys d’edat. Totes elles es trobaven caminant pel carrer amb la seua bossa a la mà i després d’aprofitar un descuit, els va propinar una forta estirada amb el qual va aconseguir arrabassar-li’ls, arribant a tirar i arrossegar diversos metres pel sòl a una d’elles, ocasionant-li lesions per les quals va haver de ser assistida en un centre mèdic.

Amb les manifestacions i descripcions aportades per les víctimes els investigadors van determinar que l’autor de tots ells era el mateix a causa del curt període de temps amb el qual van ser comesos, el modus operandi utilitzat i característiques de les víctimes, sent finalment localitzat i detingut com a presumpte autor de tres delictes de robatori amb violència.

El detingut, amb multitud d’antecedents per fets similars, va ser posat a la disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de la localitat d’Alcoi.

El “Pla Major Seguretat” de la Policia Nacional

Aquests fets havien ocasionat una gran alarma social a la ciutat, especialment entre les persones d’edat avançada, les quals són conscients que a més de ser potencials víctimes d’aquesta mena de fets, se’ls afig el temor a les lesions que puguen patir durant l’estirada deguda a la força amb la qual actuen els autors d’aquesta mena de fets i a les possibles caigudes que els puguen ocasionar.

La Policia Nacional, a través de la Delegació de Participació Ciutadana du a terme el “Pla Major seguretat” dirigit a les persones majors que són més vulnerables, amb el qual s’imparteixen recomanacions en centres de dia i tercera edat per a evitar ser víctimes d’aquesta mena de delictes.