Home Cocentaina La Policia Nacional d’Alcoi ha detingut un empresari del sector tèxtil com...

La Policia Nacional d’Alcoi ha detingut un empresari del sector tèxtil com a presumpte autor d’un delicte contra els drets dels treballadors

0
SHARE

La Policia Nacional ha detingut un important empresari del sector tèxtil a Cocentaina com a presumpte autor d’un delicte contra els drets dels treballadors.

Mesos enrere començava una investigació sobre l’empresari arran d’una informació molt concreta captada pels agents de la Comissaria Local d’Alcoi de la Policia Nacional.

Pel que sembla, una de les empreses de reciclatge de roba més important de país, a més de comptar amb la seua empresa legal, es nodria d’altres naus clandestines on, de forma irregular i sense cap tipus de mesura de seguretat, treballadors sense contracte i, alguns d’ells fins i tot sense permís de residència, realitzaven tasques de selecció i tall de reciclatge de peces tèxtils.

Avançada la investigació, la qual ha estat dirigida des de la Brigada d’Estrangeria i Fronteres d’Alcoi de la Policia Nacional, es van aconseguir localitzar tres naus industrials, on entraven treballadors a primera hora del matí i estaven tancats durant tot el dia sense ventilació, realitzant tasques de reciclatge de roba en condicions perilloses per a la salut.

Inspecció de les naus industrials.

Una vegada que es va tenir la certesa de la comissió d’aquests fets, es va establir un ampli dispositiu policial coordinat entre les diferents Unitats de la Comissaria d’Alcoi, juntament amb la Unitat Adscrita de la Policia Nacional a la Generalitat Valenciana i la Inspecció de Treball de Alacant, en nom de procedir a la inspecció de les tres naus industrials situades al polígon industrial de la localitat de Cocentaina.

Així doncs, es va iniciar l’explotació de l’operació amb l’entrada a les naus per a realitzar la inspecció en les mateixes, resultant que alguns treballadors van tractar de fugir a la carrera, mentre que altres, van començar a ocultar-se entre les muntanyes de roba per no ser localitzats, acabant per localitzar-se un total de 15 homes, tots de nacionalitat marroquina, algun d’ells sense contracte laboral, a més que fins i tot quatre d’ells no tenien permís de residència i treball a casa nostra. Aquests últims, van ser detinguts per procedir incoar-un procediment administratiu per infracció a la Llei d’Estrangeria per estada irregular quedant en llibertat a les poques hores.

Els agents, durant la inspecció, van poder comprovar in situ les condicions precàries i perilloses (sense ventilació ni mesures bàsiques de protecció personal contra la Covid19) en què els treballadors realitzaven aquesta il·lícita activitat.

A través de les declaracions testificals, els investigadors, van conèixer més que, els treballadors realitzaven jornades laborals de 12 hores diàries, sis dies a la setmana, per les que percebien un salari de 400 euros en metàl·lic, menys de la meitat de el salari mínim interprofessional .

Detenció de l’empresari

Així doncs, després d’analitzar les proves obtingudes es va procedir a la localització i detenció de l’empresari, un home d’origen marroquí, de 44 anys, com a presumpte responsable de la il·lícita activitat, a què se li va imputar un delicte contra els drets dels treballadors. L’operació va ser portada a terme per agents de Policia Nacional de la Comissaria Local d’Alcoi, enquadrats en la Brigada d’Estrangeria, Seguretat Ciutadana i Policia Judicial.