Home Cocentaina Preparat el dispositiu de seguretat per a la 675 Fira de Tots...

Preparat el dispositiu de seguretat per a la 675 Fira de Tots Sants de Cocentaina

315
0
SHARE

La fira de Tots Sants de Cocentaina tornarà al seu format presencial per a celebrar la 675 edició, encara que amb alguns condicionants, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de la Covid-19. Per aquest motiu, la Fira es celebrarà partida en dos caps de setmana consecutius de manera que es puga dividir el nombre d’expositors i la superfície disponible per al trànsit de vianants.

Hui s’ha dut a terme la junta de seguretat de la Fira de Tots Sants per tal d’assegurar protecció de totes les persones visitants d’aquesta nova edició.

A la reunió s’han establert tots els protocols que van a seguir-se i realitzaran un desplegament extraordinari per tal de protegir a tots i asegurar l’èxit de la nova celebració de la Fira de les Fires.

Un ampli dispositiu d’efectius dels cossos i forces de seguretat, repartits en diversos torns i al llarg dels dos caps de setmana en què es realitzarà aquest any la Fira de Cocentaina, vetlaran pel correcte desenvolupament del certamen amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i minimitzar l’impacte de la Covid-19 durant la celebració. Al voltant de 100 efectius al dia entre Guàrdia Civil, Policia Nacional i Extrangeria, Policia Autonòmica i Policia Local amb el suport del Consorci Provincial de Bombers i Protecció Civil, seràn els encarregats de garantir la seguretat de l’esdeveniment, perquè així tant el veïnat com les persones visitants puguen gaudir del certamen amb totes les garanties, com s’ha vingut fent any rere any.

La Junta de Seguretat s’ha reunit aquest matí per a organitzar el dispositiu de seguretat ciutadana que vetlarà pel correcte desenvolupament de la 675à edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina. Entre els assistents, reunits a la Casa de la Joventut, han estat la subdelegada de Govern, Araceli Poblador; el coronel de la Guàrdia Civil, el capità de la Guàrdia Civil d’Ibi, el tinent oficial adjunt de la Guàrdia Civil de Cocentaina, el sergent comandant de la Guàrdia Civil, la cap provincial de la Unitat del Cos de Policia de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta d’Emergències, el tinent de Trànsit d’Alcoi, l’inspector cap de la Comissaria Nacional a Alcoi, l’inspector en funcions i l’oficial de Policia Local de Cocentaina, juntament amb l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa i la regidora de Fira i Seguretat Ciutadana, Eugenia Miguel.

El dispositiu de seguretat cobrirà els dos caps de setmana de Fira: el primer, el tradicional de Tots Sants, 29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre; i el següent, 5, 6 i 7 de novembre, com també els dies previs i posteriors que s’utilitzen per a muntar i desmuntar totes les instal·lacions necessàries per a dur a terme aquest multitudinari esdeveniment. Al costat de la seguretat als carrers, també es farà especial èmfasi en la regulació del trànsit, sobretot en els accessos al municipi, així com en els aparcaments establerts.

Després de la Junta de Seguretat, la subdelegada de Govern, Araceli Poblador ha assenyalat que «si alguna cosa hem après en aquesta pandèmia ha estat a remar tots junts» i en aquest sentit ha ressaltat que «tots els actors que treballem per a vetlar per la seguretat d’aquesta província hem après de manera extraordinària a coordinar-nos i posarem en marxa un bon equip logístic i tot el protocol establert perquè els visitants gaudisquen de la Fira amb tranquil·litat, perquè la seguretat serà prioritària».

D’altra banda, va apel·lar a la responsabilitat dels visitants pel que fa al compliment de les mesures Covid vigents a la Comunitat Valenciana i ha remarcat que «l’ús de la mascareta serà obligatori en tot l’espai de Fira».

Per la seua banda, l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha assenyalat que «tot i que serà una fira especial, estem tranquils perquè sabem que tots els cossos de seguretat i tot el personal donaran la talla com ho han fet sempre, perquè la gent que vinga a Cocentaina ho faça en un entorn tranquil i segur». Pel que fa al nou format de dos caps de setmana de Fira, ha volgut agrair de manera especial l’esforç que això representa per a tots els dispositius de les forces de seguretat ja que «hauran de reforçar els serveis durant dues setmanes i sabem que això col·lapsarà alguns serveis durant aquests dies».

Una fira que des del consistori contestà han convidat a tots i totes a disfrutar amb molta prudència, amb respecte i seguint les mesures de protecció.