Home Alcoià La primera Federació d’Empreses dels Moros i Cristians (FEMIC) veu la llum...

La primera Federació d’Empreses dels Moros i Cristians (FEMIC) veu la llum a Alcoi per a salvar al sector de la crisi derivada de la Covid19

275
0
SHARE

Els Moros i Cristians són una de les principals manifestacions culturals i festives del Llevant espanyol. Uns festejos en els que no solament participen milers de persones com a festers, sinó que generen tot un engranatge econòmic que sustenta a milers de persones a tota la Comunitat Valenciana. A l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla són centenars de persones les que formen part d’aquest sector econòmic, que porta vora 2 anys completament aturat i sense generar ingressos degut a la crisi sanitària de la Covid19.

Les ajudes enllestides per les diferents administracions per a ajudar a les empreses a sobreviure no inclouen l’especial tipologia de les empreses artesanes de la Festa. Un fet que li complica l’arribada d’ajudes i que és un dels principals motius de la creació de la Federació d’Empreses de Moros i Cristians (FEMIC) de la Comunitat Valenciana que ha sigut presentada a la ciutat d’Alcoi. La ciutat dels ponts, juntament amb Villena, són dos de les localitats que més quantitat de mercantils dedicades als Moros i Cristians tenen, i que de fet han llançat ajudes municipals per a ajudar a sobreviure al sector.

A hores d’ara són més de 60 les empreses de tota la regió que s’han inscrit en la FEMIC, tot i que s’espera que siguen moltes més, ja que les portes de l’ens estan obertes. Quantes més empreses relacionades amb la Festa dels Moros i Cristians s’engloben en el resin creat ens, majors seran les possibilitats d’aconseguir millores per al sector. Entre les principals reivindicacions es troben l’equiparació amb les Falles a nivell de reconeixement cultural i patrimonial, que comportaria una rebaixa de l’IVA i la possibilitat d’acollir-se a més ajudes per a reflotar l’artesania dels Moros i Cristians a tota la Comunitat.

Els ajuntaments d’Alcoi i Villena tenen previt augmentar les ajudes directes a unes empreses que, encara que en 2022 es poden celebrar els actes festers amb normalitat, hauran estat 3 anys sencers afrontant pagaments i sense cap ingrès.